Mallorca top éttermei
Ablak a Világra - Utazási magazin
Mallorcán a folyamatosan nyíló új helyek miatt nem könnyű a verseny és választani sem. Mi most mutatunk néhány helyet, ami szerintünk figyelemre érdemes.
Andreu Genestra Étterem
Egy kis vidéki szállodában nyitotta meg a kapuit 2012-ben, viszont 2015-ben már megkapta a Michelin-csillagot. Az étkező kényelmes minimalista stílusú, a terasz pedig kellemesen árnyékos. Kétféle menüvel találkozhat, melyek közül az egyik a helyi ételeket tartalmazza, a másik pedig a nemzetközit. Ezen kívül különféle remek borokat kóstolhatsz, valamint desszerteket és sajtokat.
Zaranda Étterem
Eredetileg San Bernando-ban nyílt meg és 2005-ben szerezte meg a Michelin-csillagot. Kifinomult belsővel és vonzó terasszal várja a vendégeket. Az itt található ételek, pedig rendkívüli alkotások is egyben. A Zaranda étterem csapata, már több díjat is nyert, mint például az „Év szakácsa”.
Ételkülönlegességük között szerepel például a Burrata Zaranda (krémsajt és eper), „Symbiosis” Morey eel (malachúsból) vagy az Antes o Después, ami mallorcai mandulából készül.
La Paloma Étterem
Egy kozmopolita hangulatú hely közel La Lonja-hoz és a Palma székesegyházhoz. Gyönyörű dizájn és hangulatos kialakítás jellemzi. Az épület három emelet magas, így több ember befogadására képes, ráadásul több részre van osztva.
A La Paloma a klasszikus éttermi rész, a Konyhafőnök asztala egy titkos sarok a konyhában, ahol 12 ember fér el. A Mezzanine egy VIP hely, 24 vendég befogadására képes, és van a Regal Room, ami tulajdonképp események, rendezvények színtere, mint esküvők vagy konferenciák. Az étlapon szerepel többféle tapas, húsételek, halak, helyi specialitások és ínycsiklandó desszertek.
Bou Étterem
A belső térre jellemző a modern elegancia, egy tágas terasz és a közeli parkolási lehetőség. Az étterem keddtől szombatig csak esténként van nyitva, 20 órától, kivéve a szerdákat. Kellemes hangulat, kényelem és elegancia jellemzi.
Forrás: