Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő

Ablak a Világra - Utazási magazin


Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő
Kapcsolódó utazások

Magyarország legjobb fürdői című sorotaunkban, a Magyar Fürdőszövetség által legmagasabb színvonalú minősítést elnyert, négycsillagos élmény-, strand- és gyógyfürdők bemutatására vállalkozunk.

Mely fürdőink feleltek meg a szigorú minősítési követelményeknek?


- Büki Gyógyfürdő
- Széchenyi Uszoda Budapest ****
- Tiszaújvárosi Strand ****
- Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő ****
- Római Strandfürdő ****
- Gyulai Várfürdő strandja ****
- Hajdúszoboszlói Hungarospa (Gyógyfürdő kategóriában ****, Strand Aquapark ****)
- Zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt.
- Szegedi Anna Gyógy-termál élményfürdő (Gyógyfürdő kategóriában ****)
- Szegedi Liget Strandfürdő, (Strandfürdő kategóriában ****)
- Mórahalmi Erzsébet Fürdő (Gyógyfürdő kategóriában ****)
- Debreceni Aquaticum (Élményfürdő kategóriában ****)


Sorozatunk 6. részében ismerkedjünk meg a gyulai várfürdővel:

Gyula városát közel 50 éve méltán nevezi a közvélemény fürdővárosként, neves gyógyhelyként. A Gyulán megforduló vendégeknek, nyaralóknak köszönhetően a város ma már a magyarországi gyógyidegenforgalom gyöngyszeme.

35.000 lelket számláló városunk fő varázsa az évente közel 1 millió fizetett szolgáltatást igénybe vevő elégedett vendéggel büszkélkedő Várfürdő. Azt az idegenforgalmi magot, ami elsődlegesen meghatározza Gyula varázsát, a középkori vár műemlékegyüttese és az ehhez szervesen kapcsolódó fürdő képezi.

A Várfürdő 72 oC-os, 2005 méter mélyről feltörő vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, a fürdőt 1971-ben gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította. A termálkút áldott hatása mellett nagyon fontos, hogy a test gyógyítása mellett a város hangulata, a látnivalók, a lélek számára is felüdülést jelentenek, s így fokozzák a kezelés eredményességét.

Strandfürdő:

50 méteres sportuszoda
A Dél-alföld legújabb és legmodernebb versenyuszodája, valamint a hozzá kapcsolódó 25 m-es tanuszoda teljesen újjávarázsolt épületegyüttesével kiegészítve alkotja a Gyulai Várfürdő európai színvonalú szolgáltatásainak körét. A 25 m-es medence új burkolatot és új tetőszerkezetet kapott, az 50 m-es medence feszített víztükrű lett és öltözője kibővült. A versenyuszodában úszóbajnokságok, vízilabda versenyek és szórakoztató programok várják a fürdőbe látogatókat. A legmodernebb sátorlefedésnek köszönhetően téli sportesemények lebonyolítására is tökéletesen alkalmas.

25 méteres tanuszoda:
A 26-28 fokos (0,9-1,1 méter mély) feszített víztükrű medencében, mint ahogy neve is elárulja, úszásoktatás folyik. Óvodás kortól egészen felnőtt korig 4 úszóedző áll a tanulni vágyó vendégek rendelkezésére. Mivel az uszoda fedett, ezért ideérkező, úszni vágyó vendégeink télen-nyáron igénybe vehetik.

Csúszdás medence:
A 24-26 fokos (0,95-1,35 méter mély) feszített víztükrű medence a családok igazi kedvence. A medencébe haladva a víz mélysége folyamatosan növekszik, így nemcsak játszásra, labdázásra, hanem úszásra is alkalmas. A medencéhez – a gyerekek legnagyobb örömére - a tradicionális kis csúszda mellé, új korszerű kettős csúszdát építettünk. Az egy kamikáze- és egy óriás, 110m-es pályával rendelkező csúszda használata ingyenes és szinte a vízből közelíthető meg.

Azok a szülők, akik figyelemmel kívánják tartani gyermekeiket a medence partján elhelyezett padokon pihenhetnek, napozhatnak.
A medence nyitvatartása május elejétől szeptember végéig tart.

Hullámmedence
A Dél-Alföldön egyedülálló, Magyarország legújabb és legkorszerűbb hullámfürdője ideális minden korosztály számára. A közel 1 méteres hullámok igazi élményt és szórakozást nyújtanak. A félóránként 5-7 percig működő hullámzásra figyelmeztető hang hívja fel a vendégek figyelmét. A medence legsekélyebb része 45 cm, legmélyebb pontja 2,2 méter, így kíváló strand- és családi medence.

Gyerek-víziparadicsom
A strandra járó kisgyermekes családok nyugodt szórakozásához szükséges egy szülők által is ellenőrizhető kis medence - pancsoló. Mi, előszőr Magyarországon, a 2-10 éves korosztálynak nem pancsolót, hanem egy 400m2-es játszóteret építettünk - természetesen vízben! A víziparadicsom önfeledt szórakozást biztosít a gyerekeknek ahol tízféle játékot-élményelemet használhatnak. Méretében kétszer, kapacitásában négyszer nagyobb "miniwellness" fűthető és korszerű víztisztítóval rendelkezik. Egyedülálló szórakozást biztosít a "SZÖKŐKÚT", ami egy fordított medence. Itt többszáz feltörő vízsugár biztosítja a felejthetetlen élményt a gyerekeknek.

Wellness centrum
A tartalmas és aktív, testet lelket regeneráló pihenés elengedhetetlen része a wellness életmódnak. A Várfürdő szolgáltatásai segítségével megszervezheti úgy a napját, hogy estére a lelki és fizikai megújulás jóleső örömét vigye haza. A Várfürdő új szolgáltatásai mind ezt a célt szolgálják. Jóleső érzés egy kiadós masszázs után a gyógyító vízben üldögélni, mely mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre alkalmazható kiváló hatással. Az élménymedence fölött a galérián és pihenőteraszokon olvasgatás, büfé teszik teljessé a szórakozást. Nyáron vendégeink a napozó teraszon, illetve a wellness parkban hódolhatnak a napozás szenvedélyének. A maximális kínálat szaunákkal és gőzkabinokkal válik teljessé, melyekhez egy csobbanó szaunamedence is tartozik.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások