Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence

Ablak a Világra - Utazási magazin


Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence
Kapcsolódó utazások

Létezik egy hely, ahol a szülők is pihenhetnek, miközben a gyerekek szórakoznak? Igen!

A zalakarosi Gyógyfürdőben komplex fürdőkúrák, vízgyógyászati lehetőségek, masszázslehetőségek és elektromos gyógykezelések mellett szakorvosi vizsgálatra is van lehetőség.

A 45 éves fürdő nem csak gyógyulást, hanem erőt és élményt ad a családnak

1965-től építjük, fejlesztjük, bővítjük fürdőnket az Ön igényeinek megfelelően. Napjainkra strandfürdőnk és fedettfürdőnk mellett rendelkezünk külső-belső élményfürdővel, gyógycentrummal és nem csak gyógyászati, hanem rengeteg wellness, medical wellness és alakformáló szolgáltatással.

Fő célunk, hogy a család minden korosztályának találkozóhelye legyünk, ahol a gyógyvízre épülő gyógyászati kezeléseink széles skálája mellett az értékes ásványi anyag tartalmú termálvíz felhasználásával a Gyógycentrum-Élményfürdő blokkban a rekreációt és a felüdülést szolgáljuk, ahol erőt és élményt adunk a családoknak.

A gyönyörű parki környezetben kiépített termálstrandon a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámedencéig, változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást. Jöjjön és gyógyuljon, pihenjen Zalakaroson!

A zalakarosi gyógyvíz összetétele és hatása egyedülálló Európában.

Élményfürdő:

A beltéri és kültéri élményfürdő szolgáltatásai egész éven át élvezhetik a Zalakarosi Fürdőre látogató vendégek. A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt, a wellness életérzését sugallja. Elősegíti az ellazulást, a munkával teli hétköznapok után segít a feltöltődésben, pihentető, jótékony hatásával hozzájárul a testi-lelki egészségünk megőrzéséhez. A beltéri élménymedencéből közvetlen kijárat vezet a kültéri medencébe. Télen-nyáron a termálvíz simogató hullámai és a kristálytiszta zalai levegő jótékony hatással van a közérzetre.

Strand

A több mint 10 hektáros, szépen gondozott parki környezetben kialakított strand valóban a generációk találkozóhelye. A strand kialakítása is ezt tükrözi, kiválóan elkülönül egymástól a fiatal korosztály és az aktív kikapcsolódást kedvelő családosok körében népszerű aktív mozgalmas, vizes élményeket felsorakozta zóna a fürdő másik, csendesebb részén található rekreációs, pihenő zónától.

Adrenalin csúszdapark:

2016. nyarának újdonsága, az 5 új csúszdából álló, extrém elemeket felvonultató Adrenalin Csúszdapark.
Fontosabb paraméterei:
400 m új csúszda attrakció
közel 20 m indító magasság
akár 70 km / óra érkezési sebesség
már strandbelépővel is korlátlanul látogatható

Családi csúszda együttes:
Különböző nehézségi fokozatokkal 6 db csúszda
Anakonda csúszda: 81 m hosszú, tekergő-kanyargó, nyitott. 12 éves kortól önállóan használható
2 db extra meredek Kamikaze csúszda. 12 éves kortól önállóan használható
3 pályás családi csúszda, amely 3-12 éves korig szülő felügyelettel, 12 éves kortól önállóan használható.

Hullámmedence:
Mindenki kedvence a fokozatosan mélyülő hullám medence. Tengerparti hullámokat élvezhetünk a zalakarosi strandon.

Családi medence:
A medencében lévő VÍZI ÖSVÉNYEN, egy kötélpályán keresztül, a vízen elhelyezett szigeteken át juthatnak át az ügyességüket megcsillogtatva a strandoló gyerkőcök. A medencében található széles, enyhe lejtésű csúszda kiváló a kisebbeknek és a kezdő csúszdázóknak. A családi medencében rendezik az animátorok a Vízi ösvény galoppot, kicsiknek csúszdaversenyt és különböző ügyességi vetélkedőket. 

Fitness medence:
A termálvizes medencében naponta 2 alkalommal, délelőtt és délután aqua fitness órákkal kedveskedünk a vendégeknek.

Pancsoló gyermekmedence:
A picik is biztonságosan pancsolhatnak a Klubház mellett található kis gyermekmedencében a fák hűs árnyékában.

Vízipók- csodapók gyerekvilág

Zalakaros a Balaton-régió családi fürdőjével, a Vízipók Csodapók Gyermekvilággal egész évben vizes és szárazföldi élményekkel szabad téren 400 m2 vízfelülettel, beltéren kétszintes élménybirodalommal várja a családokat. A Vízipók gyermekvilágban a legkisebbektől a junior korosztályig minden gyermek megtalálja a korosztályának megfelelő szórakozűsi lehetősége 0-12 éves korig.  Magas színvonalú gyermekbarát szolgáltatásaival garantáltan felejthetetlen élmény lesz a Zalakarosi utazás, legyen szó akár egy vizes családi napról, rövidebb üdülésről, hosszúhétvégéről vagy iskolai szünidőről.  A vízi attrakciók sokasága mellett száraz játszóház, klub animáció, színes, szórakoztató, egészségmegőrzéssel és sporttal kapcsolatos programokkal várnak mindenkit a Kids Club animátorai. 

Mesestrand:
A víz alatti mesevilág jól ismert hőse, Vízipók-Csodapók és barátai egyenesen behálózzák a gyerekeket, akik pókháló kötélen juthatnak el az egyik élménytől a másikig. Több mint 60 féle vízi attrakcióval, 400 m2-en többszintes medence komplexummal várja a gyerkőcöket, 0-12 éves korig Zalakarosi Fürdő Vízipók-Csodapók Mesestrandja.

A kétszintes medence alsó szintjén napvitorlák árnyékában pancsolhatnak, a vízi világ rejtelmes barlangjárataiban úszhatnak, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak. Különböző színű és formájú csúszdák kínálnak kalandot, az anakonda és a mini fekete lyuk mellett szivárványcsúszdák invitálják a merész vállalkozókat, a harcosabb kedvű gyerekek pedig vízágyúkkal vívhatnak csatát.

Klubház és játszóudvar

A Vízipók-Csodapók Mesestrand közvetlen közelében lévő Klubházban felkészült animátor csapat várja különféle programajánlattal a hét minden napján a kicsiket és a nagyobbakat. A klubházban egész nap kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek: rajzverseny, jelmezkészítés, arcfestés állandó része a programkínálatnak.

A játszóházban mászótorony várja a bátrakat, az udvarban mászófal, mászókák, libikóka és rengeteg kültéri játék található.

A programokra, vetélkedőkre a Klubházban lehet nevezni, a versenyek indulásának helyszíne, a nap végén pedig a program részeként táncparketté is alakulhat az udvar. Sok meglepetéssel, érdekes, mókás feladattal ismerkedhetnek meg a gyerkőcök.

A Club programról dióhéjban

A Club programsorozat állandó, színes és szórakoztató gyermekprogramokkal maradandó élményekkel gazdagítja majd a kicsiket. A zene, tánc és csapatversenyek alkalmával mozgásigényüket vezethetik le. A tematikus programok, mint a kalóznap, vagy a lovagok és hercegnők napja pedig a kreatív szórakozásról gondoskodnak. A Klub Oázis Latino  és az Aquasalsa  táncos edzésprogram  latin ritmusokra és könnyen követhető gyakorlatokra épül, így kínálva élvezetes elfoglaltságot. 

A hely, ahol az egész család feltöltődhet! A Klubház igazi aktív kikapcsolódást kínál! A pihenés mellett a szórakozás sem elhanyagolható, ezért magyar nyelvű, magasan képzett helyszíni animátoraink a nyaralás folyamán vidám családi csapatjátékokkal, változatos sportprogramokkal színesítik az üdülést vendégeink részére.

Aktuális szállásajánlatok: https://startutazas.hu/belfold/zalakaros/utazas


Kapcsolódó utazások

Forrás: Tóth Réka   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások