Katalónia nyaralás, körutazás

A Katalóniai nyaralás, körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Katalóniai nyaralás, körutazás, a Katalóniai nyaralás, körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 72 utazás közül választhat.

Katalóniai nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Katalónia utazás TOP 10

Az összes Katalónia nyaralás, körutazás »

Az összes Katalónia nyaralás, körutazás »

Katalónia ismertető

A Katalán autonóm régió az ibériai-félsziget észak-keleti részén terül el és egyedi identitással és nyelvvel rendelkezik. A régió az egyik legkozmopolitánsabb hely egész Spanyolországban, megorizve a történelmi korokat.

Katalánia az elsoszámú turista célpont, ami nagyszámú látogatót vonz. Északon a Pireneusok határolja, és a Földközi-tenger szintén nagyon meghatározója a tájképnek, meleg tengerpartokkal a Costa Bravan vagy az Aranyparton. A Nemzeti park és más védett természeti területek mutatják az ekologikus egészségét a provinciának.

A Delta del Ebro nemzeti park a legpárásabb része Katalóniának. Több mint 7500 hektár alföld uralja a területet, sok sok madárral. A nemzeti parkban, ami a Pireneusokban található több mint 50 gleccser-tó is van. Egy másik temészeti csodája a régiónak a Banolasi tó, aminek csupán 1 négyzet km a felülete és több mint 60 méter mély.

A tengerparti turizmus az összes katalániai parton létezik Tortosatól Portboú. Calafell, Salou, Lloret of Sea, Cambrils, Gavà, Calella, Castelldefells egész Sitgesig, a leggyakrabban keresett helyek nyaranta.

A Costa Brava televan meleg partokkal és sziklás partokkal. A Medas-szigetek egy szigetcsoport hat szigetbol és joggal védett ott a tenger, hiszen felejthetetlen élményt nyújt a búvárkodóknak és akik viz alatti felvételeket akarnak késziteni. Ampurdan szintén turista zóna, de még nem ömlesztették el a turisták, nem zajos, ugyanakkor a tájképe minden látogatónak elsore szembeötlo lesz. Régi kolostorok, középkori falvak, muemlékek olyan dolgok, amiket látni kell, ha Katalániát érezni akarjuk.

Ampurdan szintén turista zóna, de még nem ömlesztették el a turisták, nem zajos, ugyanakkor a tájképe minden látogatónak elsore szembeötlo lesz. Régi kolostorok, középkori falvak, muemlékek olyan dolgok, amiket látni kell, ha Katalániát érezni akarjuk.

Gerona egy speciális város, ahol a legjobban maradt meg a héber körzet Katalániában. De nemcsak héber, hanem zsidó és arab-vonatkozás is található a Geronában. Gerona ugyanakkor a modern muvészetek széles választékát is kinálja.

Barcelona Katalánia fo cetruma és világhirnévvel büszkélkedik. Egészen a római kortól kezdve a gótikán át a modern muvészetekig találhatók itt emlékmuvek Sot mondhatni Barcelona fovárosa a modernizmusnak. Paseo se Gracia és Gaudi a magjai ennek a modern muvészeteknek, és épületek mint a Mila-ház, a Batló-ház. Ezek közé tartozik a Park Güell is, amely egy lakópark a Pelada-hegyekben ahol Gaudi forradalmi technológiát használt egy álomszeru és mágikus atmoszféra kialakitására

A turizmus egyik húzóereje a Las Ramblas-ünnepségsorozat, ami minden év Április 23-án van, amikor hagyomány rózsát és könyvet ajándékozni. Ekkor Barcelona utcái tele van élettel, multikulturizmussal és csodás mutatványokkal.

Más nagyon hires népmuvészeti jelenség Katalániának a “Sardanas”, ami egy hagyományorzo tánc ami a harmoniát sugallja. Általában a városok foterén táncolják, mindig körben. A másik tipikus katalán szokás Castellers, ami nem más mint a hagyományorzo csoportok ember-piramis épitése.

A katalán konyha nagyon sokszinu és sokfajta ételt kinál. A legismertebb katalán desszert a tejszin. A leghiresebb borok a “cavasok, tehát a habzó borok. Kimagaslanak a Priorato és a Penedesiek.

Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Katalónia üdülőhelyek

Katalónia legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Hotel Alhambra 3*

Hotel Alhambra 3*

Santa Susanna
Ár:
  339 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Tiszta hotel, kényelmes ágy, jó az elhelyezkedése,és a legkitűnőbb a svédasztalos étkezés.Ízletes, nagy a választék, kedves kiszolgálás.

Nem tetszik:
Nem volt ilyen.

Egyéb:
Visszamennék.
4.1pont - 2 értékelés
Cartago Nova Hotel 3*

Cartago Nova Hotel 3*

Malgrat de Mar
Ár:
  375 788
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A Szálloda fekvése, a félpanziós ellátás! Nagyon szép környék, kiváló part!

Nem tetszik:
Este sokáig buliznak és így kicsit hangos!

Egyéb:
3.7pont - 1 értékelés
Hotel Riviera 3*

Hotel Riviera 3*

Santa Susanna
Ár:
  339 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szállodai szoba, ételek és a kedves személyzet. A medencébe tenger víz volt, ez kiváló.

Nem tetszik:
Éjféli utáni megérkezéskor üres hűtő, legalább vizet tehetnének . All inclusive szolgáltatásnál a vendég nem azt az alkoholt kapta amit a fizetős. Gyenge minőségű volt és más helyről vették el.

Egyéb:
A repülők órákat késnek, az idegenvezető felhívhatná a vendégek figyelmét hogy vizet és ételt vegyenek a kiszállítás előtt, mert éjfél után a szálloda körül minden zárva.
Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Katalónia beszámolók

Mediterán hajóút

Mediterán hajóút

Pullmantour Sovereign, Barcelona, Spanyolország, Cataluna, Katalónia, Costa Brava
Címke:

A hajón az elhelyezés kellemes volt, rend, tiszatág, készséges személyzet. Az ellátás kitünő, egész nap lehet enni, inni, kávézni, még a szeszes italok egy része is benne van az árban. A programok szervezése kiváló. jól, szinte zsúfoltság érzése nélkül mozgatják a hajó több mint 2000 utasát. A kikötői programok spanyol nyelvű idegenvezetéssel zajlanak, de mindenhol van 1 csoport angol nyelven. Igazán csak 1 alkalommal választottunk volna másik programot. A római ki-beszállás nagyon jó volt, [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Barcelona, Spanyolország, Cataluna, Katalónia, Costa Brava
Címke:

Kedves Midenki!Tehát Mindenkinek csak ajánlani tudom az AMC Azúr hotelt. Gyönyörű a hotel, csodálatos a tenger ( bár kritikusabb utastársak szerint a sekély tengerpart nem a legjobb...), felszíni búvárkodáshoz is kiváló. A szervezett kirándulás a Mahmya szigetre az Anubis travellal nagyon szuper volt!!! A szálloda személyzete nagyon kedves, nagyon igyekvő, le a kalappal előttük! Összességében egy csodálatos és rendkívüli nyaralás volt!!! [...]

A teljes bejegyzés

Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Katalónia utazási magazin

Tervezd meg nyaralásod Spanyolországba

Tippek egy tökéletes spanyol vakációhoz. Egyesek számára a spanyolországi látogatás nem több, mint egy hétvége a Costa del Sol partján, vagy néhány nap a csodás Barcelonában. Ám ezen kívül van még sok más lehetőség is, amit érdemes megnézni. Spanyolország nem olyan nagy ország, de kulturálisan széttöredezett. Néhány dolog, mint például az ingyen tapas itallal, csak az ország korlátozott részén érhető el.   Ha tudja, hogy miket keres az utazása során, tekintse meg az alábbi tippeket:  Olcsó tapast? Válassza Granadát! Miért? Spanyolország egyike azon kevés országoknak, ahol ingyen kaphat valamit. Számos bárban kap egy kis ételt minden italhoz, amit vásárol. Jaen, Leon például nagyszerű város erre. Legjobb tapast? Valassza San Sebastiant vagy Seville-t! Miért? San Sebastiani és a sevillai ínyenc tapas nemzetközileg elismert díjat nyert. San Sebastianhoz közeli Logroño, kevésbé ismert, de ugyanolyan jó versenyző. Jó időjárást? Andalúzia! ..de ez sok mindentől [...]
Teljes cikk

TOP 5 pénztárcabarát program Barcelonában

A kulturális látnivalókkal, bárokkal teli, pezsgő éjszakai élettel és kitűnő konyhával rendelkező katalán főváros nem feltétlenül alacsony árairól ismert, ezért összegyűjtöttünk néhány ingyenesen látogatható nevezetességet. 1. Varázslat a Güell Parkban A többi Gaudí nevéhez fűződő látványossággal ellentétben a Güell Park ingyenesen látogatható annak ellenére, hogy tele van az építész fantasztikus alkotásaival. A világhírű építőmester jellegzetes stílusa a gyönyörűen rendben tartott park minden szegletében megfigyelhető. A modernizmus fellegvára ez, középpontban a főkapuval és annak két mézeskalács szerű épületével, melyek a híres, sok fényképről visszaköszönő mozaik szalamanderek felé irányítják az erre sétálót.2. Lézengés a La Rambla-n Mindenképpen járjunk egyet ezen a turistáktól hemzsegő sétányon, hiszen hozzátartozik az igazi barcelonai életérzéshez. Gyönyörű, történelmi épületeivel a La Rambla remek hely ahhoz, hogy igazi katalán hangulatba kerüljünk.. 3. A modernista [...]
Teljes cikk

Barcelona

Barcelona az utóbbi évtizedekben hihetetlen átalakuláson ment keresztül, aminek köszönhetően a tradicionális épületek mellett a modern építészet kézvonásai is megtalálhatók a városban. A középkori, gótikus városmagban rendkívül gazdag építészeti örökség várja, hogy megismerjük. A hét minden napján rendkívül élénk élet folyik a városban, vidámság és nyüzsgés jellemzi Barcelonát. A városközpontban hangulatos éttermek, bárok, kávézók, diszkók várják vendégeiket.A várost ibérek alapították, majd a történelem során föníciaiak, karthágóiak, rómaiak, nyugatgótok és mórok is uralkodtak itt. A frankok megszállása után a város először a barcelonai grófok, majd az aragóniai királyok székhelyévé vált. A város Katalónia (Catalunya) büszkesége, amely a múlt század óta Spanyolország legfejlettebb régiója, állandó rivalizálásban áll az ország fővárosával, Madriddal. A katalánok roppant büszkék származásukra, amelyet a katalán nyelv és népszokások többszöri betiltása csak tovább erősített, s a saját [...]
Teljes cikk

Barcelona látnivalók

Barcelona nevezetességeinek felsorolására több oldal is kevésnek bizonyulna, ezért csak a legfontosabb látnivalókat szeretnénk megemlíteni az alábbiakban: Montjuich-hegy: A 213 méter magas Montjuich-hegy nevezetességei közül érdemes megemlíteni az 1929-es világkiállításra emelt Palau Nacionalt (ma a Katalán Szépművészeti Múzeum), a XVII. században épített várat, amelyet az 1700-as évek elején átépítettek (ma Hadtörténeti Kiállítás tekinthető meg a várfalak között) ill. az 1992-es Olimpiára átépített stadiont és a hozzá kapcsolódó kommunikációs tornyot. Az 1929-es Világkiállításra tervezett Spanyol Falu (Poble Espanyol) szintén a Montjuich-hegyen található, ahol megtekinthetjük Spanyolország különböző vidékeire jellemző egyedi építészeti stílusú neves épületeit, s bepillanthatunk a híres spanyol mesterek munkáiba. Az itt megrendezett 1929-es világkiállításra emelt épületek a mai napig több múzeumnak ill. művészeti alapítványnak adnak otthont.Eixample: Ezt a negyedet [...]
Teljes cikk
Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Katalónia nyaralás, körutazás »
 

Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Katalónia nyaralás, körutazás »

Katalónia leírásVízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Katalónia nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Katalónia adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások