2010-re sikló visz a Gellérthegyre

Ablak a Világra - Utazási magazin


2010-re sikló visz a Gellérthegyre
Kapcsolódó utazások

A tervek szerint 2008-ban kezdik és két év alatt befejezik a fõváros második siklóvasútja, a Gellérthegyi Sikló építését.

Egy 2002-es határozat nyomán a Fõvárosi Közgyûlés bizottságai májusi ülésükön foglalkoztak legutóbb a témával. A beruházó Rác Nosztalgia Kft. tervei szerint a Gellérthegyi Sikló egy 300 méter hosszú pályán közlekedik majd, a Hegyalja út – Rác fürdõ közötti alsó állomástól a Citadella sétányig szállítva az utasokat. A két darab, egyenként 40 férõhelyes kabin óránként 540 utas szállítására alkalmas és a nap 24 órájában közlekedik majd. A fejlesztéshez egy buszparkoló megépítése csatlakozik az Erzsébet-híd budai hídfõjének lehajtója, a Krisztina körút és a Hegyalja úti rézsû háromszögében. A Sikló-projekt egy alagúti szakasz megépítését is tartalmazza az Orom utca vonaláig. Innen a vasúti pálya a Gellérthegy észak-nyugati oldalával párhuzamosan, 3,5 m magasan haladva éri el a felsõ fogadóállomást a Citadella sétánynál. A Gellérthegyre vezetõ siklóvasút megépítését már több mint száz éve tervezik a fõvárosban.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások