TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz
Kapcsolódó utazások

Zante vagy ismertebb nevén Zakynthos egy idilli hely a Jón-tengeren, valamint számos természeti csoda otthona.

1. Vegyél részt egy hajókiránduláson a híres Kék barlangoknál, a Cape Skinari világítótorony alatt. A víz lélegzetelállítóan türkiz a barlangok belsejében, melyeket Antonio Komouto fedezett fel 1897-ben. Üvegfenekű csónakokkal lehet bemenni a barlangok belsejébe, és megcsodálni a tengeri életet.

2. A Navagio-öböl a hajóroncsról ismert. A Csempészek öblének is nevezik. A közelben található egy festői hegyi falu, Volimes. Ez a leggyönyörűbb strand egész Görögország területén. A történet szerint 1983-ban illegális szállítmányú hajó futott zátonyra ezen a helyen.

3. Látogass el Zante Városba, melyet 1953 után újítottak fel, mert sok épület elpusztult a földrengésben. Hagyományos velencei stílusban történt az újjáépítés. Virágzó helyi művészvilágot, a vízpart mentén sorakozó halászhajókat és a kikötő végén az Agios Dionysios templomot is felfedezheted. Ebben a templomban van eltemetve Zante (Zakynthos) védőszentje.

4. Nézzünk meg egy lenyűgöző naplementét Kampi faluban, ami a sziget nyugati részén található. A szikla tetején állva, körülbelül 300 méterre a tengerszint felett, tökéletes a rálátás egy gyönyörű naplementére.

5. Látogass el Marathonisi szigetére, ami a Laganas-öbölben fekszik. A szigetnek olyan az alakja, mint egy teknősbékának, és ez a hely az egyik fészkelő otthona a híres görög teknősöknek

6. Félórányi autóútra a Laganas-öböltől eljutunk a gyönyörű a Gerakas strandig.1996 óta ez az otthona a Sea Turtle and Wildlife információs központnak. Ez az egyetlen ilyen jellegű létesítmény a szigeten. Azon dolgoznak, hogy megvédjék a teknősöket a kihalástól.

7. Ha szereted a vízi sportokat, akkor irány a St. Nicholas-öböl, a sziget déli részén. Itt mindent megtalálsz a banánhajózástól kezdve, a ringo rides kenukon keresztül, egészen a siklóernyőzésig.

8. Búvárkodáshoz Zakynthos a legjobb választás. A Sziget keleti részén található Lobster Claw félsziget kiváló feltételekkel rendelkezik. Ezen kívül pedig órákat is vehetünk a lélegzetelállító Keri barlangoknálo.

9. Látogass el Anafonitris kis falucskába és csodáld meg a 15. századi bizánci kolostort, ami Szűz Mária tiszteletére épült. Zarándokhelyként is funkcionál.

10. Térj le a járt utakról, és csodáld meg a sziget rejtett kincseit is.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Makrigialos, a zsúfoltságtól mentes görög nyaralóhely All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Kefalonia régen és ma Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Nemzetek konyhája: görög receptek I. Nemzetek konyhája: görög receptek II. Nemzetek konyhája: görög receptek III. Étkezés Görögországban Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Olajfa és olajbogyók Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Az egyik legfinomabb görög édesség Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország Mennyei freskók és pazar villák – Symi Gyros, a világhódító szendvics Ásó, kapa, bazi nagy görög lagzi TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Top 10 görög étel, amit muszáj kipróbálni Zakynthos-i kultúra Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Top 10 étel, amit ki kell próbálnod Görögországban Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások