Várkastélyok kilátással: Közép-Horvátország bemutatkozik

Ablak a Világra - Utazási magazin


Várkastélyok kilátással: Közép-Horvátország bemutatkozik
Kapcsolódó utazások

Mítikus legendák, vadregényes helyek, autentikus ételek és  érdekes események melyek a tematikus rendezvények mellett remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerkedjünk a helyiekkel – mindez csupán egy kis szelete az ország szárazföldi részét felölelő Belső-Horvátország lenyűgöző turisztikai történetének, melyet a Horvát Idegenforgalmi Közösség nemrégiben megjelent imázsbrossúrája tár az olvasó elé. A

„Várkastélyok kilátással” nevet viselő kiadvány – a hagyományokból, a természeti szépségekből és az újkeletű idegenforgalmi trendeken alapuló kínálatból fakadóan – több kontinentális horvát megye - Bjelovár-Bilogora, Karlovác, Sisak-Moszlavina, Varazsd, Muraköz, Krapina-Zagora, Koprivnica-Krizsevác, és Zágráb - érdekességeit is felöleli, valamint az általuk képviselt gazdag természeti és kulturális értékeket is egy csokorba gyűjti.

„Séta az esztendőn át” jelszóval a jelenlegi olvasó és a reménybeli idelátogató az évszakok váltakozásán keresztül, egyben a legendák, az itteni szokások, a szépségek és a látványosságok prizmáján keresztül nyer bepillantást a vidékre. Tavasz, nyár, ősz, tél – az évszakok mindegyikét a rá jellemző színnel jelölték, valamint tovább színesítették a hozzá tartozó életmódbeli különlegességekkel, a helyi szokásokkal és legendákkal – egyszóval az élmények gazdag tárházával, amely valódi csáberőként hat az idelátogatóra.

Érdekli Önt a bányakertek, a boszorkányok körtáncának, a horvát mesék fantáziadús bemutatásának története, szeretné Ön is átélni az ősi horvát legendák által elmesélt történeteket, vagy élvezni a gazdag illat- és ízvilágot? Szívesen felfedezné a Zágráb tőszomszédságában megbúvó tájakat, megismerkedne a termékeny Moszlavinai -völgy gazdagságával, szemét a zöldellő Zagorje, Prigorje, vagy Muraköz lenyűgöző tájain pihentetné, gyönyörködne Varaždin városának barokk látképében, vagy átélné a Karlovac és Ogulin környékén még ma is eleven legendákat? - mindez csupán egy kis része mindannak, amit Közép-Horvátország idegenforgalmilag nyújt.

Az élmény természetesen nem lehet teljes a kellemes tájjellegű borokat, és az itt megtermelt bió ételeket egyaránt magában foglaló autentikus gasztronómiai kínálat nélkül, amely, csak úgy, mint régió egésze, egy kissé már feledésbe merült világba repíti vissza az olvasót. A vendégszeretet természetesen tetten érhető a különfajta szállodai és falusi vendéglátóhelyeken is, melyek mindegyikén elengedhetetlen a hozzáértés és az őszinte emberi üdvözlés.

A turisták többsége előtt még ismeretlen horvát régió tényleges felfedezését megelőzően tehát érdemes belelapozni a „Várkastélyok kilátással” című brossúrába. A nem kevesebb, mint 120 oldalas kiadvány 120.000 példányban, nyolc nyelven – horvátul, angolul, németül, olaszul, franciául, magyarul, szlovénül, és csehül – lát napvilágot.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség
Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások