Történelem, strandok, kultúra, Gallipoli

Ablak a Világra - Utazási magazin


Történelem, strandok, kultúra, Gallipoli
Kapcsolódó utazások

A park közel 33.000 hektáron terül el. 1973-ban hozták létre, és az óta szerepel is az ENSZ listáján, mint nemzeti park és védett terület. Çanakkale tartományban található. A Gallipoli-szoros déli részén.

Azért hozták létre a parkot, hogy emlékezzenek arra a közel 500.000 katonára, akik az ellenség kiűzése közben veszítették életüket 1915-ben. a park magában foglalja a temetkezési területet, a gyönyörű kék vizet, a zöld dombokat és emlékműveket így méltó helyt teremtve az emlékezésre.

Minden évben ezrek látogatnak el ide, ez Törökország egyik leglátogatottabb pontja. Az emlékhely tökéletesen megfér a homokos strandokkal, a különleges növényekkel, valamint a sűrű erdős részekkel.

A park történelmi helyként is számon van tartva, bizonyos maradványok 4000 évesek. A kutatások többek között feltárták Alexandira ősi kikötőjét, valamint kilenc különböző időszakból származó régészeti leletet is.

Ha valaki itt szeretné tölteni az éjszakát is, akkor a szállodáknál nomádabb körülményeket kell választania, mert a park területén csak kempingezésre van lehetőség.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások