Az Alpok napos oldala - Szlovénia

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az Alpok napos oldala - Szlovénia
Kapcsolódó utazások

Szlovéniában, ebben a pici országban, aminek területe feleakkora, mint Svájc, több mint két millió fő lakik. De a legjobb kifejezés, amivel jellemezhetjük ezt a független köztársaságot, ami határos Ausztriával, Magyarországgal, Svájccal, Horvátországgal, Olaszországgal és az Adriai- tengerrel, a kisegér, amely az oroszlán hangerejével közvetíti a kis ország értékeit a világ felé.

Szlovénia sok nevet kapott, mióta 1991-ben függetlenné nyilvánították, és a hangzatos nevek, miszerint az ország "Európa kicsiben” vagy „Európa kis parkja” tűnhet túlzásnak, de valójában mind igaz. A tengerparttól a hósipkás hegyekig, a napraforgóval és szőlővel borított napos domboldalakon át a gót templomokig, barokk palotákig, történelmi várakig illetve az art nouveau városi építészetig Szlovénia mindent felkínál.

Az időjárás hihetetlen keveréke, amely a meleg mediterrán szellőt egészen az Alpok lábáig viszi, és ahol előfordulhat, hogy nyáron is havazik, igazán különleges élményt nyújt. Területének több mint felét erdő borítja, így joggal tartják a világ egyik legzöldebb országának, és az utóbbi években Európa játszóterének.

Szlovénia varázslatos értékeit képviselik maguk a szlovénok is, akik nemcsak többnyelvűek, nagyvonalúak és kedves vendéglátók, hanem szeretik a dolgok könnyebbé, egyszerűbbé tételét is. Saját vallásuk szerint sem érzelmileg, sem földrajzilag nem kelet-európaiak, sokkal inkább a kontinens szívében élnek.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|