Whiskey kóstoló és kötélhíd

Ablak a Világra - Utazási magazin


Whiskey kóstoló és kötélhíd
Kapcsolódó utazások

Írország a  „A szív vágyának földje” - ahogy William Butler Yeats írja - a roppant jó kedélyű írek hazája, ahol minden este vidám zenétől és jókedvű emberektől zajosak a kocsmák, s ahol a legnépszerűbb ital a „fekete arany”, a Guinness, és az „élet vize”, a whiskey. De az ír hangulat nem lehet teljes a szemerkélő eső, a tejfehér, átláthatatlan köd, és a viharos szelek nélkül. 

Ha az ember minden fontosat látni szeretne, érdemes „beugrania” a Old Bushmills whiskey lepárlóüzembe. Itt 1608 óta készül az „élet vize”, az ír whiskey. (Az ír whiskeyt „e” betűvel írják, míg skót whiskyt „e” nélkül!).

Mára a skót whisky gyártás lekörözte az ír whiskey gyártást, ezt az is bizonyítja, hogy amíg Írországban ma már csak a bushmillsi és a midletoni gyárban készítenek whiskeyt, addig Skóciában több mint 100 lepárló működik. Az Old Bushmills lepárlóban mi is végignéztük a gyártási folyamatokat és természetesen megkóstoltuk az „élet vizét”. De ha valaki igazán rendhagyó kalandot szeretne, akkor a whiskey kóstolás után menjen a Carric-a-rede függőhídra.

Észak-Írország északi tengerpartjára szintén megéri több időt szánni, és sorra járni az érdekes látnivalókat: Portrush csodálatos, homokfövenyes és dűnés partszakaszát, a tengerbe zuhanni készülő Mussenden Templomot, a halászok által két szikla közé, 25 méterrel a tenger fölött kifeszített kötélhidat, a Carric-a-rede-et, a tengerbe szakadt XIII. századi Dunluce kastélyt, és persze a Giant’s Causeway, az Óriások ösvényének bazalt orgonáit. A több mint 40.000 szabályos hatszögletű formában megszilárdult bazalt orgona a világon egyedülálló természeti jelenség. A legenda szerint az óriás Finn MacCool építette az átjárót, hogy a tengeren keresztül eljuthasson a skót Staffa szigetén élő szerelméhez.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|