Costa del Sol nyaralás

A Costa del Soli nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Costa del Soli nyaralás, a Costa del Soli nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 11 utazás közül választhat.

Costa del Soli nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Costa del Sol utazás TOP 10

Az összes Costa del Sol nyaralás »

Az összes Costa del Sol nyaralás »

Costa del Sol ismertetőCosta del Sol üdülőhelyek

Costa del Sol legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Hotel Best Siroco 4*

Hotel Best Siroco 4*

Benalmadena
Ár:
  334 830
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Bali Hotel 3* Benalmadena

Bali Hotel 3* Benalmadena

Benalmadena
Ár:
  300 520
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Las Arenas by Melia 4*

Hotel Las Arenas by Melia 4*

Benalmadena
Ár:
  525 180
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Costa del Sol nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Costa del Sol utazási magazin

Nyaraljon idén a spanyolországi Costa del Sol-on!

Kedvcsináló Costa del Sol cikkünk első része leginkább a fővárossal, Malagával foglalkozik. Hamarosan további érdekességeket olvashat erről a népszerű turisztikai régióról, érdemes visszatérni, folyamatosan bővülő tartalom! Spanyolországban, bárhol járunk, egész évben kitűnő klímát és még kitűnőbb tengerpartokat találunk. Azt azonban kevesen vitatják, hogy a Costa del Sol kiemelkedik valamennyi spanyol nyaralóhely közül. Ezt leginkább annak köszönheti, hogy rendkívül gazdag mind természeti szépségekben, mind kulturális látnivalókban. És a töretlen népszerűséghez az is hozzájárul, hogy egész évben napsütéses, esőmentes, városnézésre alkalmas időjárás vár minket. Május és október között hosszú, a homokos tengerparti részek ideális kikapcsolódást biztosítanak a fürdőzés szerelmeseinek. A következőkben megpróbálunk ebből a sokszínűségből egy kis ízelítő, kedvcsinálót átnyújtani Önnek. A Costa del Sol, a nagy múltú Andalúziával együtt az ibériai félsziget legjellegzetesebben spanyol [...]
Teljes cikk

TOP 5 KIHAGYHATATLAN KIRÁNDULÁS A COSTA DEL SOLON VAGY MALAGABAN NYARALVA!

Az alábbi kirándulásokon Ön is részt vehet irodánk által szervezett formában, kint élő, tapasztalt, magyar idegenvezetőnk közreműködésével. Érdeklődjön mielőbb munkatársainknál, mert van olyan program, amelyre - a főszezoni időpontokban - már hónapokkal korábban kell jelentkezni.  A kirándulásokat minden esetben úgy szervezzük, hogy legyen idő, nyugodt tempóban megnézni a város legfontosabb műemlékeit, melyet szabadidő, szabad program követ, sétálgathatnak kötetlen formában, vásárolgathatnak vagy beülhetnek egy teraszra elfogyasztani valamit, hiszen a helyiek életének tanulmányozása egy finom kávé mellett, ugyanúgy része az ország megismerésének, mint egy székesegyház megtekintése.   TOP 1.: GRANADA A granadai kirándulás lényegét az Alhambra és Generalife együttesben tett séta alkotja. Minden jelző kevés az ott látható szépség leírásához. Az Alhambra az újkor egyik építészeti csodája, Spanyolország leglátogatottabb műemléke. Erőd, paloták és kertek lenyűgöző egysége, az [...]
Teljes cikk

Dél-Spanyolország legnépszerűbb tengerpartja: Costa del Sol

Szemben Észak-Afrikával, Európa legdélibb vidéke az Ibériai-félsziget déli részén található Napos-part, azaz Costa del Sol. Azt a körülbelül másfél száz kilométeres szakaszt illetik e névvel, mely keleten Nerja városától a nyugati végen fekvő, brit fennhatóságú Gibraltárig terjed. Központja a hatszázezer állandó lakót számláló Malaga, mely egyszerre mutatja forgalmas nagyvárosi, szépséges kikötői és mutatós történelmi arcát. Megtekinthetjük a római kori kőszínház maradványait, a város fölé emelkedő Alcazaba középkori erőd falait, a kétszázötven évig épült, egytornyú katedrálist. Felkereshetjük Pablo Picasso szülőházát és a Picasso Múzeumot is. Sétálhatunk a pálmafák övezte, széles promenádon, óriás teherszállító hajókat bámulhatunk a kikötőben, a bevásárlóutcákban pedig itt is feltűnnek a világ nagyvárosaiban mindenütt fellelhető divatmárkák üzletei. Malagától légkondicionált, HÉV-szerű vasút visz a tengerpart közelében délnyugati irányba, egészen Fuengiroláig, forgalmas [...]
Teljes cikk

Costa del Sol, a tüzes spanyol Dél

Spanyolország: Flamenco, temperamentum, életöröm és örök napfény. Fedezze fel a jelent s kulturális kincseket rejt városokat, élvezze Andalúzia napfényes tengerpartjának elragadó báját!A gyönyör vidéknek igen sok arca van: vad hegyvidékek, jellegzetes andalúz fehér falvak, paratölgyek, olajfaligetek és végeláthatatlan legelők. Járt már a híres mór műemlékben, az Alhambrában, Rondatörténelmi városában vagy az iszlám Spanyolország központjában, Córdobában? Hangulatos tapas bárok, hűs cerveza és nem utolsó sorban elegáns fürdőhelyek, mint Torremolinos és Marbella csábítják aturistákat Spanyolország déli csücskébe.Mit érdemes megnézni?Feltétlenül nézze meg Jerezben a híres táncoló andalúz lovakat, fedezze fel Európa utolsó kolóniáját, Gibraltárt és látogassa meg a város fölé emelked mór palota, az Alhambra impozáns épületét, amely minden andalúziai utazás legmaradandóbb élménye.Tudta, hogy…- ez a régió, Sevilla volt a kereszténységet felvett vizigótok központja?- a flamenco először [...]
Teljes cikk
Costa del Sol nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Costa del Sol nyaralás »
 

Costa del Sol nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Costa del Sol nyaralás »

Costa del Sol leírás

Costa del Sol... Napos part
A Costa del Sol, azaz a Napos part Spanyolország déli részén a Földközi-tenger egész andalúziai partját felöleli. Rendkívül enyhe és egyben kellemes éghajlata miatt csaknem 300 km hosszan sûrûn benépesített üdülõ- és turistaövezet alakult ki nemzetközi vendégsereggel. A táj erõs színkontrasztjai és a változatos, buja flóra az, ami a Costa del Sol jellegét meghatározza. Fehérre meszelt házaival, agavéival és kaktuszaival, parasztportáival és derûs falvaival Andalúzia igazi tükre. Spanyolország kulturális és történelmi látnivalóinak igen jelentõs részét találjuk Andalúziában. Vendégeink változatos szervezett kirándulások keretében ismerkedhetnek meg Sevilla, Granada, Cordoba világhírû látványosságaival, megtekinthetik Gibraltárt, de egyénileg bepillantást nyerhetnek a kis andalúz falvak színes életébe is.

Torremolinos
Malagától 15 km-re találjuk az egykori kis halászfalut, mely mára a Costa del Sol legnagyobb üdülõhelyévé vált. A helység 9 km hosszú, szürkés homokkal borított strandját egy széles, pálmafás sétány szegélyezi. A városban számos üzletet, hangulatos éttermeket, bárokat, kávézókat és éjszakai szórakozóhelyeket találhatunk.

Fuengirola
A Malagától 26 km-re található modern üdülõváros megõrizte a régi andalúz építészeti emlékeket is. A település fõ vonzereje a 7 km hosszan elnyúló, homokos tengerpart, mely a vízisportok széles skáláját kínálja. A nemrégiben felújított tengerparti sétány mentén üzletek, éttermek, kávézók, bárok és diszkók gondoskodnak a szabadidõ változatos eltöltésérõl.

Benalmadena
Torremolinos és Fuengirola között , Malagától 18 km-re található az egykori halászfalu. A jachtkikötõjérõl és halvendéglõirõl ismert Benalmadena szinte teljesen egybeépült Torremolinos-al. A két település között a régi \"Carihuela\" negyedben vannak a legjobb éttermek, ahol ki lehet próbálni a kitûnõ halételeket és a tenger gyümölcseit.

Costa del Sol nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Costa del Sol nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Costa del Sol adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások