Olaszország

Ablak a Világra - Utazási magazin


Olaszország
Kapcsolódó utazások

A Belpaesa (gyönyörű föld) annyi mindent adott a világnak. A gasztronómia, a divat, a szieszta, a művészet vagy a gyönyörű táj, önmagukban is elképesztőek.

Ez az az ország, amely fellépett a gyorséttermek ellen, és visszahozta az étkezés élményét napjainkba.

44 városa a világörökség része,  ennél többet egy ország sem ad. Van városa, ami csak önmagáért művészeti élmény: Velence, Firenze vagy Róma. Ezek időtlen idők óta vonzzák a turistákat. Úgy tűnhet, hogy az ország rátámaszkodik a régen megépített kultúrára. Nem igaz ez azonban Milánóra: az ország pénzügyi központja, ami Európa egyik központja lett, nem csak a divat világában emelkedik ki, hanem az üzleti élettel is. Velence az a város, amely az évtizedek alatt a legkevesebbet változott.

A művészeti kincsek mellett rengeteg szórakozást találhatunk magunknak: síelhetünk az Alpokban, megmászhatjuk a Dolomitokat vagy búvárkodhatunk Szardínia aranypartján, az adrenalinőrültek pedig Szicília működő vulkánjait tekinthetik meg.

Mégis azt kell mondani, hogy egy út Olaszországban nem az ország felfedezéséről szól, sokkal inkább az olasz életérzés megtapasztalásáról: elidőzni egy kávé felett vagy barangolni a szűk óvárosi utcácskákban, érezni a forró mediterrán napot.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások