Start Utazás Védőháló: csődvédelem felsőfokon

Amikor a Start Utazásnál vásárol utat, nagyobb biztonságban van, mintha közvetlenül a utazásszervezőnél foglalna


Mit tesz Start Utazás az Ön biztonságáért

Nagyon odafigyelünk, hogy mely utazás szervezők útjait értékesítjük. Nagyon szigorúan választjuk ki a partnereinket, és ennek a fokozott gondosságnak meg is van az eredménye: az elmúlt 15 évben a Start Utazás ügyfelei rendre kimaradtak a nagy utazás irodai csődökből.

A Start Utazáson megjelenik minden legalább jó minőségű, itthon kínált nyaralás, és komolyan gondoljuk, hogy nem célszerű olyan nyaralást vásárolni, amit itt nem talál meg.


Mi történik, ha az Ön nyaralásának szervezője csődbe megy

Magyarországon minden utazás szervezőnek kell vagyoni biztosítékának lennie, amiből csőd esetén fizetni lehet a kint rekedt utasok hazaszállítását, és a még el nem utazott ügyfelek kártalanítását. A vagyoni biztosítékot leggyakrabban biztosító társaságok adják, ritkábban az utazás szervező készpénz óvadéka hivatott ezt a feladatot ellátni.

Ha bekövetkezik a csőd, akkor a biztosítékot nyújtó - pl. biztosító társaság -, a rendelkezésre álló összegből először hazahozza a küldföldön maradtakat, a fennmaradó összeget pedig szétosztja a károsult utasok között, a befizetések arányában.

Kevés olyan igazán sokakat érintő csőd volt azonban, amikor a vagyoni biztosíték elég volt mindenki maradéktalan kifizetésére. A nagy csődök esetén (Best Reisen, 5Kontinens, Aeroviva, Green Travel / Green Holiday) a befizetett összeg mindig csak egy része (sokszor egészen kis része) térült meg az utazásra váró ügyfeleknek.


Mi a Start Utazás Védőháló

Ezért mi a Start Utazásnál az utazás szervezők gondos megválasztásánál sokkal tovább mentünk: másodlagos biztosítást kötöttünk minden utasunkra.

Ennek értelmében ha Önnek a Start Utazásnál foglalt utazását az utazás szervezője nem tudja teljesíteni, és a vagyoni biztosítéka sem elegendő arra, hogy teljes mértékben kártalanítsa Önt, akkor a Start Utazás biztosítója vállalja, hogy biztosítási kötvényben meghatározott feltételek szerint az Önnek az utazásszervező vagyoni biztosítékából járó pénzt kiegészíti a ténylegesen az úti költségre megfizetett összegre.

Példa: Ön az utazásra befizetett 100.000 Ft-ot.
Az utazás szervező biztosítója visszatérít 30.000 Ft-ot.
Ekkor az első körös kártalanítás után a Start Utazás biiztosítója megfizeti Önnek a maradék 70.000 Ft-ot.


Ilyen komoly biztosítékot Magyarországon csak a Start Utazás kínál Önnek.

Mit kell tennem?

Egyelőre nincs külön teendő, a védőháló automatikusan vonatkozik Önre, amikor a Start Utazásnál foglal.

Ha Önt egy utazás szervező csődje miatt kár érte, akkor első lépésben az utazás szervező biztosítója vagy vagyoni biztosítékot kezelő bankja fogja Önnek kifizetni a vagyoni biztosítékból Önnek járó részt. Ez az utolsó 10 évben történt csődök esetén a volt, hogy csak a befizetett összeg 22%-át tette ki.

Amikor az első kártalanítási eljárás lezárult, és önnek nem térült meg a befizetett részvételi díj 100%-a, akkor kell igényét a Start Utazásnak benyújtania, hogy a fennmaradó részt a Start Utazás biztosítója vissza tudja fizetni Önnek.

A Start Utazás Védőháló hátterét adó biztosítási kötvény száma: VBB92761/166960.További okok, amiért a Start Utazást érdemes választani

1.) PIACI INFORMÁCIÓK, NINCS KOCKÁZATVÁLLALÁS!


A Start Utazási Iroda az egyik legnagyobb közvetítő a hazai utazási piacon, emiatt minden az piacot érintő információ összegyűlik nálunk, olyanok is, amik más közvetítőknél nem. Nagyon odafigyelünk, hogy mely utazás szervezők útjait értékesítjük, és nagyon szigorúan választjuk ki a partnereinket.

Ennek a fokozott gondosságnak meg is van az eredménye: ha értesülünk valamilyen negatív hatásról, onnantól kezdve nem vállalunk kockázatot, és nem ajánljuk azokat a szervezőket, akiket nem gondolunk tökéletesen stabilnak. Példaképpen: a Best Reisennel a csődöt megelőzően évekkel szerződést bontottunk, hasonlóan 2014. májusában megszakítottuk a kapcsolatot a Green Travellel, a Green Holidays útjait pedig soha nem találta meg a Start Utazáson.

Az utasaink érdekei százszorta fontosabbak az esetleges a pillanatnyi üzleti haszonnál. A Start Utazáson megjelenik minden legalább jó minőségű, itthon kínált utazás, és komolyan gondoljuk, hogy nem célszerű olyan utat vásárolni, amit itt nem talál meg.

2.) VÉDŐHÁLÓ = CSŐDVÉDELEM FELSŐFOKON!

Egyedül Magyarországon a Start Utazási Iroda rendelkezik a Védőháló elnevezésű biztosítással, aminek keretében másodlagos biztosítást kötöttünk minden utasunkra, aminek eredményeként a Start Utazásnál vásárol utakat a szervező vagyoni biztosítékán túl további, elsőrangú pénzintézet által nyújtott fedezet védi. Ennek eredményeként Ön nagyobb biztonságban van, mintha közvetlenül a utazásszervezőnél foglalna! Sokat költünk az Ön biztonságára!

Mi a Védőháló lényege? Ha Önnek a Start Utazásnál foglalt utazását az utazás szervezője nem tudja teljesíteni, és a vagyoni biztosítéka sem elegendő arra, hogy teljes mértékben kártalanítsa Önt, akkor a Start Utazás biztosítója vállalja, hogy biztosítási kötvényben meghatározott feltételek szerint az Önnek az utazásszervező vagyoni biztosítékából járó pénzt kiegészíti a ténylegesen az úti költségre megfizetett összegre.

Eddig erre a biztosításra nem volt szükség, mert nem értékesítjük a nem 100%-ban megbízható szervezők útjait!

3.) MI HITELEZÜNK AZ UTASOKNAK ÉS NEM FORDÍTVA!

Mindig legyen nagyon körültekintő, ha az utazás szervezője hónapokkal előre elkéri az út teljes árát!

A Start Utazásnál ezzel szemben az előfoglalási időszakban már fejenkénti 5.000,- forinttal megrendelheti a nyaralását. Az előleget a legtöbb esetben Ön helyett átutaljuk a szervezőnek, azaz nem használjuk az Ön pénzét, hanem Ön kapnak tőlünk fizetési könnyítést.

Ön teljes biztonságban van, hiszen akár 5 részletben is megfizetheti a teljes részvételi díjat (egyes utazásoknál)

Jövő januárban ismét 5.000,-os előlegfizetési akció

4.) IRREÁLISAN ALACSONY ÁRAK, VIGYÁZAT NE DŐLJÖN BE!

A Start Utazáson megtalálja valamennyi megbízható utazásszervező ajánlatait. Hasonlítsa össze az árakat máshol talált ajánlatokkal és legyen nagyon óvatos. Ne higgyen abban, hogy létezik ennél sokkal, sokkal jobb ár.

Például: 5*-os luxus, all inclusive török nyaralás sajnos nem jön ki a főszezonban minden költséggel együtt 100.000,- Forintból.

Akciós utazások, árösszehasonlítás

5.) NEM ADUNK KEDVEZMÉNYEKET!

Végezetül azt tanácsoljuk, hogy ne kérjen illetve ne fogadjon el kedvezményeket a kiajánlott részvételi díjból.

A jutalék, amit az út értékesítése miatt az utazásszervezőtől kapunk, szükséges a cég likviditásának fenntartásához, a pénzügyi biztonsághoz és a fenti, biztonságot nyújtó szolgáltatások finanszírozásához, valamint a folyamatos fejlesztésekhez!

A tapasztalat azt mutatja, hogy azok az irodák, amelyek nem többletszolgáltatásokkal, hanem kedvezmények biztosításával akarják megtartani az Utasaikat, nem túl hosszú életűek!


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|