Nemzetek konyhája: görög receptek III.
Ablak a Világra - Utazási magazin
Frappe, kávé ahogy a görögök szeretik
A görögök állítólag több, mint 40 különféle módszerrel tudják elkészíteni a kávét. Nem csoda tehát, ha sokfajta elnevezés is létezik a különféle kávékülönlegességekre.
Lássunk néhányat közülük:
Métro (erõs, de kevés cukorral),
Skéto (erõs, de cukor nélkül),
Gliko (erõsen édesített).
A híres frappét (jegeskávé) is a görögök találták fel.
Az igazi frappe csak instant kávéból készíthető! Ami főzött kávéból készül, az nem frappé!
Hozzávalók:
- 1 teáskanál instant kávé
- 1-2 teáskanal cukor
- tej
- víz
- jégkocka
Az instant kávét belerakjuk egy magas pohárba. Ha édesen szeretjük, 2 kanál cukor, ha közepesen, akkor csak 1 kanál kerüljön bele. Hozzáöntünk kb. 2 ujjnyi vizet. Felhabosítod shakerben rázva. Majd belerakunk 3-4 jégkockát, és végül felengedjük vízzel. Ízlés szerint kevés tejjel ízesíthető. Szívószállal fogyasztjuk.
Forrás: