Nemzetek konyhája: görög receptek III.

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nemzetek konyhája: görög receptek III.
Kapcsolódó utazások

Frappe, kávé ahogy a görögök szeretik

A görögök állítólag több, mint 40 különféle módszerrel tudják elkészíteni a kávét. Nem csoda tehát, ha sokfajta elnevezés is létezik a különféle kávékülönlegességekre.

Lássunk néhányat közülük:
Métro (erõs, de kevés cukorral),
Skéto (erõs, de cukor nélkül),
Gliko (erõsen édesített).

A híres frappét (jegeskávé) is a görögök találták fel.  
Az igazi frappe csak instant kávéból készíthető! Ami főzött kávéból készül, az nem frappé!

Hozzávalók:
- 1 teáskanál instant kávé
- 1-2 teáskanal cukor
- tej
- víz
- jégkocka

Az instant kávét  belerakjuk egy magas pohárba. Ha édesen szeretjük, 2 kanál cukor, ha közepesen, akkor csak 1 kanál kerüljön bele. Hozzáöntünk kb. 2 ujjnyi vizet. Felhabosítod shakerben rázva. Majd belerakunk 3-4 jégkockát, és végül felengedjük vízzel. Ízlés szerint kevés tejjel ízesíthető. Szívószállal fogyasztjuk.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Makrigialos, a zsúfoltságtól mentes görög nyaralóhely All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Kefalonia régen és ma Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Nemzetek konyhája: görög receptek I. Nemzetek konyhája: görög receptek II. Nemzetek konyhája: görög receptek III. Étkezés Görögországban Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Olajfa és olajbogyók Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Az egyik legfinomabb görög édesség Mennyei freskók és pazar villák – Symi Gyros, a világhódító szendvics Ásó, kapa, bazi nagy görög lagzi Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Top 10 görög étel, amit muszáj kipróbálni Zakynthos-i kultúra Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Top 10 étel, amit ki kell próbálnod Görögországban Csodálatos beszámoló Korfuról TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások