Amman-Budapest járat

Ablak a Világra - Utazási magazin


Amman-Budapest járat
Kapcsolódó utazások

A jordán királyi légitársaság a Malévvel közösen szombaton elindította közvetlen menetrend szerinti járatát Amman és Budapest között.

A Royal Jordanian kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Hussein Dabbas az elsõ járat elindítása alkalmából úgy nyilatkozott, hogy a heti két járattól jó eredményeket várnak. A jordán légitársaság a járat megnyitásakor egyébként hangsúlyozottan figyelembe vette Magyarország kiváló földrajzi elhelyezkedését, a Malév gyûjtõ és elosztó szerepét Közép-Európában.

A két új oneworld légitársaság partneri kapcsolata a jövõben más járatokra is kiterjed. Ammanon keresztül Jordánia tengerparti nyaralóvárosa Aqaba már szombat óta elérhetõ a Malév-jegyet váltó utasoknak. Az Egyesült Arab Emirátusok két gyöngyszeme Dubai és Abu Dabi, sõt India olyan híres metro poliszai, mint Bombay és Delhi pedig szintén elérhetõvé válnak 2008-ban egy Malév-repülõjeggyel.

Ugyanakkor a Royal Jordanian utasai számára is új lehetõségek nyílnak a Malév nyújtotta útvonalhálózaton, hiszen a magyar légitársaság 12 járatára kerül fel a jövõben a jordán légitársaság kódja, többek között Berlin, Varsó és Koppenhága esetében. A jordán fél által üzemeltett Royal Jordanian-Malév közös közvetlen járat hetente kétszer köti össze a két fõvárost, de athéni és isztambuli átszállással a napi légi hidat is biztosítani tudják a légicégek.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|