Egyiptom

Ablak a Világra - Utazási magazin


Egyiptom
Kapcsolódó utazások

Az a föld, amely életet adott a világtörténelem első hatalmas kultúrájának, érdemel egy kis bemutatást. A piramisok, a minaretek, a Nílus- Egyiptom képe lenyűgöző.

A turisták meglepődve szokták felfedezni, hogy a sokat emlegetett legendás méretű piramisok az egyiptomi építészeti jéghegynek a csúcsa. A fáraók nemzete, az ókori görögök, rómaiak, keresztények és arabok mind tettek Egyiptom zavarba ejtően sokszínű építészetéhez.

Kairó forgataga a történelmi belváros köré épült, ami ma is ugyanolyan formájában pompázik, mint az iszlám megalapításának idején. Más városok, mint Luxor, Thebes vagy a délebbre fekvő Aswan még pontosabb képet fest a régi istenségek és a halhatatlan fáraók ókori világáról. A nílusi hajózást is itt fedezték fel a legkorábban, köszönhetően a kiváló körülményeknek. Keleten Egyiptom homokóceánja a Szahara nyúlik el, végtelenében csupán néhány oázis ad csak üde színfoltot, ahol egy két ősi erőd és feltörő forrás kápráztatja el az odalátogatókat. Mindezek mellett a Vörös- tenger gyönyörű víz alatti világát élvezhetik a búvárkodás szerelmesei.

Nemzetközi viszonylatban Egyiptom nem tartozik a drága országok közé, ám természetes itt is eltölthetjük vakációnkat luxuskörülmények között, ám ha igazán spórolni szeretnék, itt megoldható, h egy nap csak US-t költsünk, bár jelentősen le kell csökkenteni a látnivalók megtekintését, az olcsó, helyi közlekedési eszközöket kell használnunk, és a étkezés szempontjából előnyben kell részesíteni a helyi specialitásokat, snackeket, amilyen például a falafel. Abban az esetben, ha az arany középutat választjuk, és egy egyszerű, de kényelmes hotelszobát választunk, használjuk a helyi közlekedést, és még néhány látványosságot is megnézünk naponta, akkor US és US között költünk naponta.

Egyiptom épülő gazdasága, vendégszeretete, ókori történelmi kincsei, titokzatos világa elvarázsolja az  odaérkezőket.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások