Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő

Ablak a Világra - Utazási magazin


Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő
Kapcsolódó utazások

Magyarország legjobb fürdői című sorotaunkban, a Magyar Fürdőszövetség által legmagasabb színvonalú minősítést elnyert, négycsillagos élmény-, strand- és gyógyfürdők bemutatására vállalkozunk.

Mely fürdőink feleltek meg a szigorú minősítési követelményeknek?

- Büki Gyógyfürdő
- Széchenyi Uszoda Budapest ****
- Tiszaújvárosi Strand ****
- Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő ****
- Római Strandfürdő ****
- Gyulai Várfürdő strandja ****
- Hajdúszoboszlói Hungarospa (Gyógyfürdő kategóriában ****, Strand Aquapark ****)
- Zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt.
- Szegedi Anna Gyógy-termál élményfürdő (Gyógyfürdő kategóriában ****)
- Szegedi Liget Strandfürdő, (Strandfürdő kategóriában ****)
- Mórahalmi Erzsébet Fürdő (Gyógyfürdő kategóriában ****)
- Debreceni Aquaticum (Élményfürdő kategóriában ****)


Elsőként ismerkedjünk meg tehát a Büki Gyógyfürdővel.   

A Büki Gyógyfürdő nem csupán egy fürdő, annál jóval több. A Bükfürdőre látogató vendég mindent megtalál, ami a gyógyuláshoz, a tökéletes pihenéshez szükséges, hiszen Bük fürdő több évtized tapasztalatával valamennyi korosztály számára sokoldalú kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fedett és a strandfürdő gyógy- és termálvizes medencéi több mint 5 ezer négyzetméter vízfelülettel, egész évben várják a gyógyulni, regenerálódni vágyókat.
- 11 db fedett medence
-11 db nyitott medence 
- 4 db árnyékoló tetővel ellátott, félig fedett medence

A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve. A Bük Fürdő gyógyvizének hatását a Fizioterápiás Intézetben alkalmazott gyógyászati eljárások egészítik ki.

A legkisebbeket speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak. Fürdés után jöhet a játék és a móka a játszóparkban. A nagyobbak által különösen kedvelt az óriáscsúszda, s élményteli kalandokat kínál a fedett élményfürdő.

Feszített víztükrű úszómedencék, szauna, strandröplabda-, strandkézilabda-, kispályás labdarúgópálya, tollaslabda- és lábteniszpálya, szervezett sport- és egészségprogramok várják a mozgás szerelmeseit.

Hasznos tudnivalók: A bük fürdő gyógyvíz- összetétele és magas ásványianyag-tartalma miatt - erős hatást gyakorol a szervezetre, ezért ajánlott, hogy a gyógy- és termálvizes medencékben való 20 perces fürdőzés után tartson pihenőt.

Gyógyászat
Bükfürdő az elmúlt évtizedekben fogalommá vált a különféle mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők körében. Speciális összetételű gyógyvíz, magával ragadó természeti környezet, szakképzett orvosok és gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeink ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek.

A gyógyászati kezeléseknek helyet biztosító Fizioterápiás Intézetben gyógyvízre alapozott tradicionális és modern terápiás eljárások, illetve alternatív gyógymódok várják a gyógyulni vágyókat.

A büki gyógyvíz és a gyógykezelések együttes jótékony hatásának köszönhetően panaszai enyhülnek, megszűnnek, visszanyerheti testi és lelki harmóniáját.

Terápiás lehetőségek:
víz alatti vízsugármasszázs, pezsgőkádfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, nyirokmasszázs, talp- reflexmasszázs, súlyfürdő, parafango pakolás, egyéni gyógytorna (száraz), csoportos gyógytorna (vizes), gyógyszeres pakolás (antiflogisztin), elektroterápia, ivókúra, inhaláció.

Alkalmazott egyéb kezelések:
mágnesterápia, oxigénterápia, lézerterápia.

Egyéb szolgáltatások:
thai masszázs, szauna, szolárium, pedikűr, hangosbemondás, értékmegőrzés. A gyógykezelések - az orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, pezsgőkádfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, talp reflexmasszázs kivételével - orvosi vizsgálat után vásárolhatók meg a fürdő információs pultjánál.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások