Ingyenes lehetőségek Olaszországban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ingyenes lehetőségek Olaszországban
Kapcsolódó utazások

Összegyűjtöttünk neked néhány ingyenes lehetőséget a leghíresebb olasz városokra vonatkozóan.

1. A dómon túl: Milánó, Olaszország
A város jelképe a hatalmas dóm, amit szintén megcsodálhatsz, de ne hagyd ki a Parco Sempione parkot se. Hatalmas fák, gyönyörű virágok és csodás zöld övezet, középen egy tavacskával. A Castello Sforzesco ma különböző múzeumok és galériák otthona. Egy séta a vár területén ingyenes.

2. Emlékekben gazdag: Róma, Olaszország
Róma számos kulturális műemléket birtokol, melyeket kár lenne kihagyni, de ha alacsonyabb költségvetésből kell gazdálkodnod, az épületeket kívülről is megtekintheted. Tegyél egy sétát a Colosseum környékén, nézd meg a Szent Péter Bazilikát, a Pantheont, a Spanyol lépcsőt, de ne feledkezz meg a Trevi-kútról sem. Dobj be egy aprót a kútba, hogy biztosan visszatérj még Rómába.

A Piazza Navona tér legfőbb jellegzetessége a három szökőkút. Ezeket minden nyáron gyönyörű virágokkal díszítik, így ha időnk engedi, érdemes megnézni. Kulturális szempontból is hasznos lehet, hisz az egyik szökőkút nem más, mint Bernini négy folyót ábrázoló kútja.

3. A vizek városa: Velence, Olaszország
Velence igazán varázslatos hely, így már az is igazi programnak számít, ha csak sétálgatsz a városban és megcsodálod azt. Ha elfáradtál, vedd célba a Szent Márk teret és etesd meg a galambokat. Egy naplemente a csatornák mentén állva egyszerűen kihagyhatatlan. Velence a Karneváljáról is híres, így keress fel egy maszk boltot, és próbáld fel a legjobb álarcokat. De ne feledkezz meg a Rialto hídról se! Velence még nagyobb élményt jelent, ha a Karnevál idején látogatsz el a városba.

4. A Toszkán régió székhelye: Firenze, Olaszország

A Strozzi Palace egy reneszánsz kastély a város szívében. Minden csütörtökön 18 és 22:00 között ingyenes a belépés. Járd be Firenze legszebb tereit és csodás parkjait, melyek szintén kímélik a pénztárcádat. A legszebb kertek között szerepel: Garden of Cascine, Iris Garden, Rose Garden és a Villa Favard. Ezen kívül számos templom van Firenzében, melyeket ingyenesen járhatsz be.

5. A harmadik legnagyobb olasz város: Nápoly, Olaszország
Velencéhez hasonlóan csak sétálgatni a város központjában, szórakoztató és felemelő érzés. Ha inkább a tenger hullámzását hallgatnád, akkor látogass el a partra, és csak élvezd a látványt vagy pihenj! Ha pedig már ott vagy lőj magadról néhány képet és gyűjts kagylót. Tekints meg egy ingyenes filmet az egyedülálló környezettel és élővilággal megáldott Big Cypress Nemzeti Rezervátumban.

6. Az első európai egyetem székhelye: Bologna, Olaszország
Bolognáról a legszebb kilátás a San Micheleről nyílik, Boscóban. Ez korábban egy vallási komplexum volt, amely egy kolostort és egy templomot foglalt magába. Ügyelj arra, hogy legyen nálad fényképezőgép, mert ezt a látványt biztosan meg akarod majd örökíteni. Bolognában elrejtett gyémántnak számít Európa legöregebb könyvtára, az Archiginnasio. Ha pedig egy könnyed városlátogatás mellett döntesz, ne felejtsd el megnézni az utcai artistákat, akik szórakoztató műsorokat adnak elő. A Piazza Maggiore éjszaka, megvilágított állapotban a legszebb. Az építményt Bologna szívében találod.

TOP 10 hely, ahová el kell látogatnod Olaszországban >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások