4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod

Ablak a Világra - Utazási magazin


4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod
Kapcsolódó utazások

A Jón-tenger szigetcsoportja közül az egyik leggyönyörűbb sziget nem más, mint Zakynthos. Mutatunk neked négy okot, amiért mindenképp érdemes felírni a görög szigetet a bakancslistára. Azon kívül, hogy lélegzetelállító strandokkal kecsegtet, izgalmas tevékenységeken is részt vehetsz, és az elképesztő ételekről még nem is beszéltünk.

1. Navagio öböl
Bár a sziget számtalan csodás stranddal és lagúnával büszkélkedhet, Navagio nem szállhat velük versenybe, mivel a világ tíz legszebb strandjai közé tartozik. Elefántcsontszínű homok és mészkősziklák veszik körül, ezért a víz egészen türkiz árnyalatban tündököl. Az teszi még vonzóbbá a strand környékét, hogy csak hajóval lehet megközelíteni. Ez még inkább az érintetlenségre utal. Az utazási irodák a szigeten napi utakat szerveznek, melynek ára körülbelül 25 euró. Ez magába foglalja a busz utat a kikötőbe és a 20 perces hajótúrát. Miért különleges a Navagio öböl? Ismertebb nevén a Csempész öbölben a nyolcvanas évek elején egy alkoholt, cigarettát és még néhány gyógyszert szállító csempészhajó futott zátonyra. A kapitány azonnal elmenekült, a hajót pedig a sziget emberei kifosztották. A hajó a mai napig a tengerparton van, de manapság már csak egy rozsdás roncs. Ennek ellenére a turisták körében nagyon vonzó látványosság.
Extra: Ha képeket szeretnél készíteni a Csempész öbölben, akkor szerezz be egy vízálló, műanyag, cipzáras tartót, amelyben a kamerát tartod, míg a partra úszol. A hajók ugyanis nem visznek ki teljesen a partra, ki kell úsznod.

2. Teknősbékák

A következő turista látványosság Zakynthos-on a sok teknősbéka, amikre a zakynthosi emberek nagyon büszkék. A sziget körül bárhol láthatod őket, de leginkább a Teknős szigeten, vagy Marathonissi szigetén. Ez egy valódi paradicsom tele lagúnákkal, sziklákkal, idális búvárkodáshoz és pihenéshez. Részt vehetsz egy egyórás üvegfenekű hajóúton, ami körülbelül 15 euro. Mi több, pénz visszafizetési garancia is van. Abban az esetben, ha nem látunk egy teknőst sem az utazás ideje alatt, visszakapjuk a pénzünket (megtörténhet, de nagyon ritka).

3. Laganas klubjai
Laganas a sziget híres buli fővárosa. A főutca tele van klubbal, bárokkal, ahol kedvezményekben is részesülhetsz. Éjfél után a techno és a house ütemei töltik meg a környéket, és a fiatalok megszállják az utcákat, abban a reményben, hogy átbulizzák az éjszakát. Hogy csak néhány klubot említsünk, ne hagyd ki a Rescue-t, ami az UV festékes partikról ismert, a Sabotage-t, vagy a Medousa-t. A bulik egy és fél kettő körül kezdődnek, és egészen a reggeli órákig tartanak. A legjobb klubokban a buli reggel kilencig is eltarthat.

4. Étel különlegességek
Egy fárasztó nap után, amit Görögországban töltesz, nincs is jobb érzés, mint megtölteni a hasad a helyi specialitásokkal. Ez az oka annak, hogy tavernákat találsz majdnem minden sarkon. Azt javasoljuk, hogy maradj távol a pizzáktól, a tésztáktól, és egyél inkább valami egzotikust. Zakynthos-on híres a töltött nyúl, amelyet érdemes megkóstolni. Az étkezést kísérd egy üveg félszáraz borral.

Ha főételről van szó, nem foghatsz mellé a tengeri sügérrel, vagy a görög tsipourával, ami szintén egy halfajta. A görög emberek azért szeretik elkészíteni, mert mindig van friss állomány.

Amikor a desszertre kerül a sor, érezhetjük a török hatást. Khadaif, baklava még a frigania is, mind különleges, édes tésztából készülnek, tetejükön cukros szirup. Ha nem szereted a nagyon édes desszerteket, jobban jársz, ha csak belekóstolsz.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Makrigialos, a zsúfoltságtól mentes görög nyaralóhely All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Kefalonia régen és ma Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Nemzetek konyhája: görög receptek I. Nemzetek konyhája: görög receptek II. Nemzetek konyhája: görög receptek III. Étkezés Görögországban Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Olajfa és olajbogyók Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Az egyik legfinomabb görög édesség Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország Mennyei freskók és pazar villák – Symi Gyros, a világhódító szendvics Ásó, kapa, bazi nagy görög lagzi TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Top 10 görög étel, amit muszáj kipróbálni Zakynthos-i kultúra Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Top 10 étel, amit ki kell próbálnod Görögországban Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások