Néhány ok, hogy télen Franciaországba látogass

Ablak a Világra - Utazási magazin


Néhány ok, hogy télen Franciaországba látogass
Kapcsolódó utazások

A tél egy szuper alkalom, hogy ellátogassunk Franciaországba. A következőkben felsoroljuk azt a 8 okot, ami miatt érdemes a legkevésbé kedvelt időszakban Franciaországba utazni.

1.       Repjegyek és szállodai árak

Általában a téli időszakban a jegyek jóval alacsonyabbak, kivéve a decemberi karácsonyi ünnepek alkalmával, amikor elég magasak. Különösen a december 24-hez közeledve nagyon magasan vannak a jegyárak, de november, január, február és március nagy részében különleges árakat kínálnak. Az ár körülbelül egy héttel húsvét előtt emelkedik. A hotelek is nagy kedvezményekkel várják az olyan ajánlatokat, mint például a 2-3 éjszakás tematikus csomag.


2.       Karácsonyi piac

A karácsonyi piacokon jellemzően a csillogó fények, a szegfűszeg és a fűszeres borok varázslatos illatával töltik meg a teret. A kis fadobozok a karácsonyi szezon nevezetességeivel és hangjaival töltik az utcákat, és remek helyet biztosít olyan ajándékok megvásárlására, amelyeket máshol, gyakran helyi termelőktől és kézművesektől fogva nem találhat. Gyakran vannak a korcsolyapályák a piacon, és szórakoztató elemek gyermekek számára.

A legtöbb piac november végén vagy december elején nyílik meg. Néhányan közeledve a karácsony estéhez bezárnak, mások december végéig tartanak.

Érdemes ilyenkor meglátogatni a kastélyokat, amelyek különösen karácsony idején nyitnak ki. Gyönyörűek, tele égő gyertáykkal, a kertek pedig olyanok, mint a mesében.

Pár nevezetes piac: Nord-Pas-de-Calais, Caen, Rouen, Reims, Colmar, Mulhouse, Nancy 

 

3.       Téli étel

A francia étel télen szívélyes, földi érzésű. És semmi sem különlegesebb, mint a híres fekete szarvasgomba. Elmehetsz szarvasgomba vadászatra, vagy megvásárolhatod olyan helyeken, mint a Carpentras a Var-ban, ahol a heti pénteki szarvasgomba-piac november közepétől március elejéig tart. A gombák minden formában értékesítésre kerülnek a piacokon és üzletekben, és a menükön is megtalálhatóak.


4.       Téli sportok

Franciaországban vannak a világ egyik legnagyobb és legjobb síterületei, mint a Les Trois Vallées, a Paradiski Espace Killy, és így tovább. A síelés Franciaországban kihívást jelent a síelőknek a világ legmagasabb lejtőivel, amelyek alkalmasak a legkisebbeknek is; de vannak luxus üdülőhelyek, mint a Courchevel és a család orientált helyek, mint a Flaine a Mont Blanc közelében. Az Alpok a legismertebb terület, de más hegyvidéki tartományok is vannak Franciaországban.


5.       Melegedj fel (és maradj egészséges) egy fürdőben 

A hideg időjárás alatt kipróbálhatja a franciaországi híres gyógyvárosokban található szabadidős létesítményeket. Az Auvergne-ben található Vichy városok világhírűek, de vannak olyan forró termálvizek, amelyek nyilvános hozzáféréssel rendelkeznek olyan városokban, mint Pombieres-les-Bains a Vosges-ban Lorraine-ban, Bourbon-l´Archambault a távoli és gyönyörű Auvergne-ben, Aix-les- Bains Savoie-ban és Evian-les-Bains-ben a Genfi-tó partján, mely világszerte ismert az általa termelt víz által. Ha egy város neve "les-bains" -re végződik, biztos lehet benne, hogy ott vannak termálvizek és gyógyfürdők.

Engedje el magát a téli hónapokban, amikor a gyógyszállodák nagyszerű csomagokat kínálnak. Nézze meg a legnépszerűbb hoteleket, mint például a Normandiai Chateau Audrieu és a Chateaux szállodai csoport, amelyek elérhetőek off season-ban.


6.       Téli fesztivál

Kezdje a téli fesztiválokat a Nouveau Beaujolais ünnepével november harmadik csütörtökjén éjfélkor. Télen a zenés és jazz fesztiválok zárt térben mozognak, míg a Cheval Passion lóverseny események januárban Avignonban fantasztikus lovasokat mutatnak. Vigyázz a helyi szőlőfesztiválokra, amelyek St. Vincentet tiszteletben tartják a szőlőtermő területeken, különösen a Champagne és Burgundia területén, hagyományosan január 22-én. Dél-Franciaország a téli eseményekkel találkozik olyan eseményekkel, mint a Limoux karnevál, amely január közepén kezdődik, míg a Menton Lemon Fesztivál a tél végét és a tavasz kezdetét hirdeti.


7.       Párizs télen

Párizs télen más dimenzióval rendelkezik. Nincs annál varázslatosabb, mint a sétahajózás a Seine folyó mentén, a tiszta téli fényben lévő nagy épületeket nézve. Amikor a nyári turisták elmentek, úgy érzhetjük, hogy a város maga a magány. Meg kell említeni a Galeries Lafayette-et, és az óriási karácsonyfát mesés arany díszeivel. A Champs-Elysées ünnepi fényei a világ egyik legszebbje; a karácsonyi piacokon pedig mindent eladnak, ami szezonális, elegáns és kívánatos. A Disneyland Paris persze csodálatos műsort mutat be, és rengeteg korcsolyázási lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy segítsen lemozogni az összes extra üdülési kalóriát.

Vegyen egy csomag pörkölt gesztenyét, vagy csak üljön egy fűtött teraszon az egyik nagy kávézóban, rendeljen a legjobb forró csokoládéból, és csodálja meg a világot. 


8.       Alkudozás, és az akciók 

Az leértékelési szezon Franciaországban kormányzati ellenőrzés alatt áll, és a legtöbb francia régióban a téli eladások január közepén kezdődnek, és február közepéig tartanak. A franciaországi leértékelés a megfelelő értékesítés, mivel a boltok eladják a szezonon kívüli készleteket, nem pedig az alvállalkozói készleteket. Mivel minden  francia nő úgy véli, hogy ha a szezonon kívüli terméket vásárol, akkor ára csökken, ez egy remek alkudozás a külföldi látogatók számára, akiket nem érdekel a szezon, de jó ruhát akarnak jó áron.

Rengeteg alkalom van Franciaországban egész évben, különösen az országban található plázák és bevásárlóközpontok területén, amelyek sok top márkánál kedvező árakat kínálnak.

 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|