Merülés a Vörös-tengerbe

Ablak a Világra - Utazási magazin


Merülés a Vörös-tengerbe
Kapcsolódó utazások

Egyiptom ma már egyre inkább az európai búvártársadalom saját bejáratú paradicsoma, hála annak, hogy az öreg kontinensükhöz a legközelebb eső, és egyben a világ talán legszebb merülőhelyei a Vörös-tengerben találhatók. Akár képzett búvárként, akár csak érdeklődő turistaként érkezünk ide, a fáraók földje biztosan tartogat számunkra meglepetéseket.

Egy egyiptomi nyaralás megszervezését nagyban megkönnyíti, hogy az egzotikus országot bármikor választhatjuk úti célként: a hőmérséklet a leghidegebb hónapban, vagyis januárban sem kevesebb 25 foknál, a tengervíz hőmérséklete pedig még ilyenkor is eléri a 20-21 fokot. Az Egyiptomba érkező turisták több mint fele vagy kifejezetten a tengeri merülés élménye miatt érkezik az országba, vagy ha nem, legközelebb jó eséllyel így lesz. A

Vörös-tenger
ugyanis az egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező sós víz, nem kevés eddig még érintetlen merülőhellyel. 

Még amatőrként is érdemes egy kicsit búvárkodni: bérelhetünk szafarihajót, csatlakozhatunk egy nagyobb csoporthoz, vagy akár besétálhatunk a partról is. Kipróbáljuk a snorkelinget, vagyis a szabad tüdős merülést, amihez nincs is szükség másra, mint egy pipára, egy szemüvegre és egy pár uszonyra. Az egész egyiptomi part mentén pár száz métert begyalogolva már találunk látnivalót a felszín alatt, miközben akadnak olyan helyek, például Sharm el Sheik-en, ahol már a hotel mólójáról leereszkedve is egy különleges vízi világ tárul elénk.

Ha pedig elvarázsolt minket a látvány és még többre vágyunk, akkor irány az első búvárbázis, amelyek között magyar is több helyütt - Hurghadán, Sharm el Sheik-en és Marsa Alamban is -, akad. A „beavatás” – vagyis az intromerülés – lényege, hogy egy rövid szóbeli oktatás után beöltöztetnek bennünket a búvárruhába, kapunk ólmot a derekunkra, palackot a hátunkra, reduktort a szánkba, és egy tapasztalt búvárral kézen fogva már indulhatunk is a víz alá. A kezdeti nehézségeket csak a levegővétel és a kiegyenlítés okozhatja, de a látvány és a kezdő számára teljesen új víz alatti világ, mondjuk egy mellettünk elúszó bohóchalcsapat mindenért kárpótol. 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások