Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő

Ablak a Világra - Utazási magazin


Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő
Kapcsolódó utazások

     

 

Barlangfürdő

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Élményfürdő a barlangban

Vendégeink több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.

Medencék a barlangon kívül

A közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a Barlangfürdő összesen hat, élményelemekben gazdag medencével várja a vendégeket. A fürdő pihenésre alkalmas parkkal rendelkezik, amely akadálymentesítése révén a  mozgáskorlátozottak számára is zavartalan közlekedést biztosít.

Üdítő és gyógyító termálvíz

A Miskolctapolca Barlangfürdő egy Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

Szaunapark

A fürdőben 2 db 10 fős és 1 db 30 fős lávaköves finn szauna, 1 db 14 fős gőzkabin továbbá 3 db infraszauna várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akiknek szaunázást követően a 16-18 °C-os merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal van lehetőségük visszahűteni felhevült testüket. Miért ajánljuk a szaunázást egész évben?

Float Spa – Lebegő kabin

Miért ajánljuk a Float Spa-t?

Az 50 perces lebegésnek azonnal érezhető hatásai vannak. Enyhíti a napi stressz testünkre gyakorolt negatív hatásait, a görcsös izmokat ellazítja, agyunkat az intenzív napi terhelést követően pihenteti, ugyanakkor jótékony hatással van a bőrre, a légzési panaszokra is. Éppen ezért ajánljuk kimerült üzletembereknek, diákoknak, fáradt dolgozóknak, sportolóknak, derék és gerincfájdalmak, illetve ízületi panaszok tüneti enyhítésére, pattanásos bőr kezelésére, asztmás és allergiás tünetek enyhítésére, vagy egyszerűen a felfrissülni vágyóknak.

A Float Spa hatásai napokig vagy akár hetekig kitarthatnak és az egymást követő lebegő fürdők hatásai összeadódhatnak.

Hogyan veheti igénybe? Szolgáltatásunkat a Barlangfürdő nyitva tartási ideje alatt veheti igénybe. A Float Spa használatára külön jegy megvásárlásával van lehetőség, melyet pénztárainknál, illetve a szaunaparkban tud megvásárolni.

Fürdőtörténet

Miskolctapolca már a 13. századtól kezdve fontos szerepet töltött be Miskolc életében. Területén volt megtalálható a várost alapító nemzetség temetkezési helye. Az itt épült Bencés monostor romjai a Barlangfürdő bejáratánál találhatóak. A XIV. század második felétől az XVI. sz. elejéig éltek itt a szerzetesek, amikor több támadás is érte az apátságot.  Ezután a szerzetesek elmenekültek. Az épületeket is lerombolták, és a terület elmocsarasodott. A tapolcai apát 1711-ben hívta fel a térség vezetőinek figyelmét a terület állapotára, és a fürdő rendbetételét is javasolta. A víz és a terület gyógyító hatásának alátámasztására orvosokat is hozatott Kassáról. A fából épült fürdőépület leírását 1743-ból ismerjük, így ekkorra már biztosan elkészült a fürdő.

Vendéglátás

Termál Étterem Egész évben nyitva tartó önkiszolgáló éttermünk naponta megújuló hazai és nemzetközi fogásokkal, alkoholos és alkoholmentes italok széles választékával várja vendégeit.   Vállaljuk csoportok étkeztetését és rendezvények ellátását is.

Aktuális szállásajánlatok: https://startutazas.hu/belfold/miskolctapolca/utazas


Kapcsolódó utazások

Forrás: Tóth Réka   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások