Törökország Nemzeti Parkjai

Ablak a Világra - Utazási magazin


Törökország Nemzeti Parkjai
Kapcsolódó utazások

Törökország változatos természeti kincseinek köszönhetően, több mint 30 természetvédelmi és nemzeti parkkal büszkélkedhet. A következőkben mutatunk neked néhányat, amit mindenképpen érdemes megnézned, hiszen egytől egyik fantasztikus kincseket rejtenek.

Kuşcenneti Nemzeti Park

1959-ben alapították a nemzeti parkot, amit más néven Madárparadicsomnak is neveznek. Balikesir tartományban található. Nevét onnan kapta, hogy az Európai és Ázsiai madárvonulás útvonalán fekszik. Ezért több madárfaj is képviselteti itt magát, mint a pelikán, a kanalas gém vagy a kormorán.

Mount Ida Nemzeti Park

A hegy Törökország észak-nyugati részén helyezkedik el. Mintegy 700 m2 területű, Edremiti városától északra terül el. Gazdag endemikus növényzettel rendelkezik, amik a jégkorszak után maradtak itt. Az évi középhőmérséklet itt 15.7 fok ezért kellemes egy túrázás során.

Yedigöller Nemzeti Park
A 7 tó néven is ismert nemzeti park, Törökország északi részén található. 1965-ben kapta meg nemzeti park címet. A legismertebb tavairól, valamint dús növényzetéről. Több mint 1600 hektárt foglal magában, így hatalmas területen van lehetőség a túrázásra. Több patak is átfolyik rajta melyek közül néhány felett kézműves hídon kelhetünk át.

Hatila Valley Nemzeti Park
Artvinban található Törökország északkelti részén. A terület közel van a Fekete – tengerhez, ami miatt mediterrán éghajlat a jellemző. A völgy a lakóhelye számos növény és állatfajnak. A park közel 17.000 hektáron terül el. Az alsó része száraz és meleg, viszont a felső rész hűvösebb, a téli időszakban még a hó is megjelenik.

Lake Kuş Nemzeti Park
Lake Kuş vagy Lake Manyas néven ismert nemzeti park, egy tó Törökország nyugati részén. Egy kis sekély tápanyagban gazdag, körülbelül 3 méter mély tó található a közepén. A tó vizét gyakran használják öntözésre is. A Manyas tó fontos szerepet tölt be a vízimadarak életében. 1938-ban nyilvánították természetvédelmi területté. Ez egyfajta kis szentélyként funkcionál a 64 m2-es területével. A legtöbb táj érintetlen rajta.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások