Hurghada vagy Sharm El Sheikh? Tanácsot adunk, hogy jól válasszon!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Hurghada vagy Sharm El Sheikh? Tanácsot adunk, hogy jól válasszon!
Kapcsolódó utazások

Gyakori kérdése a legtöbb turistának egyiptomi látogatás tervezésénél, hogy Hurghadába vagy Sharm El Sheikhbe érdemesebb-e ellátogatni. Mindkettő csodálatos partszakasszal rendelkezik a kristálytiszta vízű Vörös-tenger partján. Körülbelül 4 hetet töltöttem Egyiptomban, és lehetőségem volt mindkettőre üdülővárosban utazgatni. Szóval, úgy érzem, adhatok tanácsot ez ügyben, hogy segítsek kiválasztani az ideális helyet a kikapcsolódásra.

Egy gyors áttekintés Hurghadáról
Hurghada az a hely, ahová a britek, németek, oroszok özönlenek, mivel sok járat nem indul Sharm El Sheikhbe. Ez egy tengerparti üdülőváros, amelynek hatalmas, 40 kilométeres partvonala végig fut a Vörös-tenger menti partszakaszon. Híres a búvárhelyeiről, és számos búváriskola található a környéken, ahol PADI-tanúsítványt szerezhetünk! Vannak szupertrendi üdülőhelyek, klubok és éttermek, de büszkélkedhet El Daharral is, egy óvárossal, ahol jó kávé és hagyományos piacok várják a bevásárlásra és szórakozásra vágyó turistákat.

Hogyan lehet elérni Hurghadát Kairóból, Luxorból és Asszuánból?
Egy nílusi hajóút  után úgy döntöttem, hogy busszal jutok el Hurghadába. A magánautók kényelmes megoldást jelentenek, de drágák és néha nem olyan biztonságosak. Jelenleg nincs vonat Luxorból Hurghadába. Repülőjáratok vannak, naponta többször is, de ez nem a legolcsóbb módja az utazásnak.  GoBusszal utaztam tehát Hurghadából Luxorba, kb. 100 angol font volt az út ára, Luxortól négy órás volt az út, és az utakat nagyon jól karbantartották. GoBusszal utaztam ezt követően Kairóba Hurghadából is, ez egy 7 órás út és pont a duplájába került.

Sharm El Sheikh áttekintés
Sharm El Sheikh Egyiptom keleti oldalán, a Sínai-félszigeten található. Körülbelül nyolcórás autóútra van Kairótól, vagy (bizonyos napokon) Hurghadából komppal is el lehet jutni ide.

Ez egy híres búvárhely, amely a Ras Muhammad Nemzeti Parkkal büszkélkedhet. A Shark és a Yolanda zátonyok körül mesés tengeri élet található. Az üdülőhelyeken kívül ellátogathat a Naama-öbölbe, ahol rengeteg bár és étterem található. Látogassa meg a piacteret a mesés El Sahaba mecsettel is vagy másszon fel a Sínai-hegyre.

Van néhány dolog, amiért érdemes elhagyni az all inclusive ellátást nyújtó üdülőket. Például látogassa meg az El Sahaba mecsetet és a piacteret. A mecsetbe való belépés előtt feltétlenül takarja el a fejét, és hagyja a cipőjét az ajtóban. A bazárban nagyon jó volt sétálni, még éjszaka is, és itt mindent meg lehet vásárolni; még olcsó búvármaszkot is!

Látogassa meg a Ras Muhammad Nemzeti Parkot!
A világ egyik leghíresebb búvárhelyeként felfedezheti a színes korallokat a Vörös-tengerben. Számos hely található a palackos merülésre, köztük az Old Quay, a Shark Observatory és az SS Thistlegorm roncsai. Szervezhet búvártúrákat a szállodáján keresztül, vagy a környéken rengeteg búváriskola található, ahol túrákat is foglalhat.

Mi tehát az ítélet: Hurghada vagy Sharm El Sheikh?
Most jön az ítélet. Melyiket válassza; Hurghadát vagy Sharm El Sheikh-et?! Nos, úgy gondolom, hogy ez teljesen attól függ, hogy milyen nyaralást szeretne, és mennyi ideje van.

Válassza Hurghadát, ha a várost használva bázisként, könnyedén egy napos kirándulásokat szervezve ellátogathat néhány templomba, részt vehet kulturális programokon, akár kairói városnézéssel is összekötheti, amikor unalmassá kezd válni a tengerpart!

Válassza Sharm El Sheikh-et, ha csak egy pihentető üdülőhelyi nyaralásra vagy búvárkodásra vágyik.

Én személy szerint mindkettőjüket szerettem a maguk módján. Bármelyiket is választja, biztos vagyok benne, hogy a gyönyörű kilátás mellett pihenni fog. A Vörös-tenger egyiptomi oldalról lenyűgöző volt. A víz kristálytiszta, a strandok homokfehérek, a pálmafák imbolyogtak és a koktélok csábítóak voltak. 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások