Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő
Kapcsolódó utazások

Skopelos szigetén járunk, mely a Szporadesz szigetcsoport tagjaként az Égei-tenger nyugati szegletében helyezkedik el. Ma már úgy ismerik, mint a Mamma Mia szigete.

A 45 km hosszú és 12 km szeles sziget, igazi hegyes vidék, melyet sűrűn borítanak a fenyőfák – ezek egészen a partokig húzódva egybefolynak a színtiszta tengervízzel. A sziget innen kapta a “Zöld a Kéken” elnevezést. Skopelos az Európai Kék Zászló díját is magáénak tudhatja, amely megerősíti azt a tényt, hogy nemcsak a legzöldebb görög sziget, hanem Európa legtisztább tengerpartjai is itt találhatóak!

A sziget középső részéről kisebb motorcsónakokkal bejárható a sziget azon része, amit csak vízi úton lehet elérni: öblök, kisebb tengerpartok, szigetecskék. Például amilyen Milia, Skopelos leghosszabb és egyben legcsodálatosabb tengerpartja.

A legérdekesebb tengerpart mégis Kastani partja, amely a Mamma Mia cimű film által vált nagyon híressé és kedvelté. 2007 nyarán forgatták itt a musical filmbeli változatát többek között Meryl Streep főszereplésével. A film legtöbb jelenete Skopelos szigetén játszódik, például az esküvői ceremónia is, amit az azóta már Mamma Mia templomaként emlegetett Agios Ioannissto Kastri kápolnában rendeztek meg.

A templom Glossa varosától 5 kilométerre a tengerben, egy hatalmas szikla tetején található, de a lélegzetelállító látványhoz 200 lépcsőfokon kell felküzdenünk magunkat. A film forgatását követő évben nagyjából 250 esküvőt szerveztek a híressé vált templomnál. De ez a kápolna csupán egy, a Skopelos szigetén található 365 templomból.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Makrigialos, a zsúfoltságtól mentes görög nyaralóhely All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Kefalonia régen és ma Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Nemzetek konyhája: görög receptek I. Nemzetek konyhája: görög receptek II. Nemzetek konyhája: görög receptek III. Étkezés Görögországban Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Olajfa és olajbogyók Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Az egyik legfinomabb görög édesség Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország Mennyei freskók és pazar villák – Symi Gyros, a világhódító szendvics Ásó, kapa, bazi nagy görög lagzi TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Top 10 görög étel, amit muszáj kipróbálni Zakynthos-i kultúra Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Top 10 étel, amit ki kell próbálnod Görögországban Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások