Az Örök Város: Róma, Olaszország

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az Örök Város: Róma, Olaszország
Kapcsolódó utazások

Rómában a kultúra és a hagyományok a történelmi múltat tükrözik és a modern világot ünneplik. A római kultúra a művészet, a divat, az építészet és a történelem eklektikus keveréke. A barokk és a reneszánsz kor mesterei határozták meg a művészetet, melyeket megtekinthetsz a helyi múzeumokban és galériákban. Lépésről lépésre botlunk bele a történelmi emlékekbe, mint például a Colosseum és a Forum Romanum. A pogány istenségek, a művészek, a művelt emberek és a gladiátorok nagy befolyást gyakoroltak Róma történelmére.

A turisták leginkább a Colosseumot, a Vatikánt, a Forum Múzeumot, a Spanyol lépcsőt és a Trévi-kutat kedvelik. Az utóbbit érdemes este is megnézni, hiszen a kút ilyenkor fényárban úszik, és a turisták rohama is alábbhagy. Azonban ne feledkezz meg a Borghese galériáról sem, mely páratlan élményt nyújt, de a Domus Aurea, Nero császár egykori palotája is lenyűgöző.

Olasz ízvilág
Az ételek a római kultúra szerves részét képzik Olaszországban. Az ízvilág visszaidézi a régi római hagyományokat. A friss zöldségek, húsok, tészták és a sajt a jellemző összetevője az ételeknek Rómában. Róma kulturális életének fontos összetevőit képzik a különböző étel fesztiválok is. A Sagra del Csarciofo például az articsókát ünnepli. Ez a tavaszi fesztivál bemutatja, hány féle ételt lehet articsókából készíteni.

A legjobb piac a Campo de’ Fiori (jelentése: Virágmező), melynek körbejárása külön élményt jelent, továbbá beszerezheted a legjobb olasz hozzávalókat, gyümölcsöket, sajtokat, zöldségeket. Érdemes a korai órákban menni, ekkor a piac még nem túl zsúfolt.

Ünnepek és hagyományok
A karácsonyi és húsvéti ünnepek alatt látható, hogy milyen erős a keresztény kultúra Romában, Olaszországban. Az egyik hagyomány például az, hogy a húsvéti és karácsonyi időszakban a pápa áldást ad a Szent Péter téren. A nagyböjt idején, nagypénteken zajlik az éves körmenet, míg Húsvét vasárnap reggel az emberek összegyűlnek a Szent Péter téren. Karácsonykor a hagyományos éjféli szentmise látogatók ezreit vonzza a Vatikánba. A helyiek és a turisták körében is egyaránt népszerű.

A legjobb római körutazásokért kattints >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások