Sintra titokzatos kútja

Ablak a Világra - Utazási magazin


Sintra titokzatos kútja
Kapcsolódó utazások

Portugáliában létezik egy palota, melynek romantikus és rejtelmes kútja kihagyhatatlan élményt nyújt. A tengerparthoz közel, hegyek között található Sintrában, az egykori királyi és nemesi nyaralóhely építészeti és természeti kincsei között.

A Lisszabontól 32 kilométerre fekvő Sintra egykor portugál királyok és előkelőségek nyaralóhelye volt. A dúsgazdag, Rio de Janeiróból származó Antonio Augusto Carvalho Monteiro, miután Portugáliába költözött felkérte Luigi Manini tervezőt, hogy ezen a 4 hektáros területen hozza létre ezt a különleges, misztikus világot.

A Quinta da Regaleira, amely nevét eredeti tulajdonosáról, Regaleira bárónőről kapta, mára a világörökség része.

Az 1898 és 1912 között kialakított elvarázsolt kert érzéséről a klasszikus istenszobrok, a tavak, a többfelé ágazó sziklába vájt vagy föld alatt haladó folyosók, barlangok, szökőkutak és csigalépcsők, valamint a két „beavatási kút” gondoskodnak. A kutakat egy földalatti barlangrendszer köti össze. Az egyik kút azonban befejezetlen maradt. A 33 méter mély kút olyan, mintha a Pisai ferde tornyot fejjel fordították volna a földbe. Egy spirál alakú lépcsősor vezet az eljára, ahol díszes szélrózsás padlózat fogad minket.  

A városközpontban még érdemes megnézni a királyi villát (Paláció de Vila), melynek jellegzetessége a fordított tölcsérekre hasonlító kéményei, és a 19.században épült mór, mánuel, rokokó és keleti stílusjegyeket magán viselő Pena Palotát( Palácio Nacional de Pena).

Ma már az elegáns villák egy része panzióként vagy hotelként működik. Ha Sintrába indulnak, számítsanak arra, hogy fárasztó lesz a városnézés, mert magasak a hegyek és sok a lépcső, ezért érdemes kényelmes cipőt húzni.

 

További látnivalók: Mór vár (Castelo dos Mouros), Monserrate Palota (Palácio de Monserrate) –Monserrate Gardens

A portugál konyha színe java >>
Portugália utazások >> 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|