Eszem-iszom német módra

Ablak a Világra - Utazási magazin


Eszem-iszom német módra
Kapcsolódó utazások

Az Északi-tenger és az Alpok között elterülő vidék több mint 1.200 sörfőzdéjének köszönhetően a német sörcsapokból 5.000 különböző sörfajta csordogál. Amilyen sokoldalú a német sör, olyan a konyha is.   Legyen szó a hagyományos hamburgi halpiacon kapható friss halról vagy burgonyáról - másik nevén a fölalmáról - ami a 18. század óta sósburgonyaként, egytálételként vagy burgonyás süteményként nem hiányozhat egy étlapról sem. De milyen is lenne Németország kolbász - a gazdagon mustárral körített virsli, főtt, nyers vagy sült kolbász nélkül?

Reggelihez és tízóraihoz a mintegy 300 egészséges kenyér egyike jár, az aprósütemények illetve a finom péksütemények német sütőmesterei régóta híresek. Időközben újból-újra természetes ásványvizet is fogyasszunk, ami több mint 550 forrásból tör a felszínre. A valódi szakértők azonban a német bort dícsérik igazán, mely hol fanyar, hol lágy, de mindig könnyed és olyan filigrán, mint a világon sehol máshol. De mielőtt a bor nedűje megérintené nyelvünket, az asztalokon tálalt ínyenc falatok láncolják magukhoz a szemet.

Evés után természetesen nem hiányozhat a pálinka. Láthatjuk tehát, hogy Németországban enni és inni a test és lélek összetartója.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|