Limassoli Farsangi Fesztivál

Ablak a Világra - Utazási magazin


Limassoli Farsangi Fesztivál
Kapcsolódó utazások

A Limassoli Farsangi Fesztivál egy éves esemény Cipruson. A legjelentősebb farsangi mulatságként tartják számon világszerte. 10 napon keresztül az emberek ünnepelnek, dalokat énekelnek, játékokon vesznek részt, báloznak és maskarába öltözött felvonulásokat tartanak.

Ez a fesztivál régi hagyomány Limassolon, melynek középpontjában a pogány rituálék álltak. Manapság pedig inkább szórakoztató rendezvénynek minősül. A helyi hit szerint a hellenisztikus örökség egészen a Krisztus előtti időkig nyúlik vissza, illetve egy Dionüszoszt dicsőítő antik görög fesztiválig.

Az első héten a fesztivál a Király Karnevállal kezdődik, ami egy felvonulást jelent a városon keresztül. Ezt a gyerekek jelmezes versenye követi. Utánuk pedig a szerenádosok következnek, akik lágy gitár dallamokkal dobják fel a hangulatot. A fesztivál érdekessége, hogy az első hét, az úgynevezett Hús Hét, mivel ez az utolsó hét Húsvét előtt, hogy húst ehetnek. A második hetet Sajt Hétnek nevezik, mert ilyenkor sajtot és egyéb tejtermékeket is fogyaszthatnak.

A hét végén, vasárnap az ünnep magába foglalja a Grand Carnival parádét is, amit a Makariou III sugárúton tartanak. A sziget minden részéről érkeznek emberek, hogy megcsodálják a szerenádosok csoportjait és a maskarás felvonulókat. Ezen felül pedig a Hús és a Sajt Hetén szezonális különlegességeket is kóstolhatsz, mint a bourekia tészta menta ízű sajttal töltve és a ravioli.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások