Zágráb üdvözli a turistákat

Ablak a Világra - Utazási magazin


Zágráb üdvözli a turistákat
Kapcsolódó utazások

Horvátország fővárosa, Zágráb egyre közkedveltebb turistacélpont, amit a hónapról hónapra dinamikusan növekvő vendégszám is alátámaszt.

Az év első felében 260.000 turista látogatott el a városba, 500.000 vendégéjszakát eltöltve itt. A vendégszám 15%-kal, a vendégéjszakák száma pedig 14 %-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált értékeket. A már hagyományosan visszatérőnek számító német és olasz vendégek mellett Zágráb egyre népszerűbb az utóbbi időben örvendetesen megszaporodott amerikai, francia, japán, orosz és brit turisták körében. A városlátogatások (city break) iránt nemzetközi viszonylatban is megnövekedett érdeklődés jegyében Zágráb városa intenzíven fejleszti a rövidebb időre idelátogató turistáknak szóló programokat.

A színvonalas szállodai és vendéglátó hagyományairól már régóta jól ismert horvát főváros további túrákkal színesítette a turistáknak szánt kínálatot. A klasszikus városnéző körúthoz nemrégiben – a több turisztikai nagyvárosban már jól ismert – ún. Segway City Tour társult. A Segway nevű járművel, amely nem más mint egy kétkerekű roller, melynek kerekei egymás mellett állnak, a következő három fajta szervezett városlátogatást kínálják: a város kiterjedtebb központjának 20 látnivalóját bejáró Zagreb Welcome Tour, a várost keresztül-kasul bejáró Zagreb All Around Tour, valamint a Zagreb Leisure Tour, melynek keretében az érdeklődő turisták akár a központtól valamelyest távolabb fekvő helyszíneket, mint például a Makszimir-park, vagy a Jarun szabadidős központ, is feltérképezhetik. Mindezt természetesen idegenvezető kíséretében, és egy villám „Segway-vezetői tanfolyam”-ot követően.

A Jelačić téren található központi Tourinfo irodán felül egy szeptember végéig működő szezonális információs pontot is megnyitottak a Főpályaudvaron. A zágrábi utcákon és tereken sétáló turisták ezen felül „mobil“ turisztikai informátorokkal is találkozhatnak, akik készséggel adnak felvilágosítást arról, hogy hová érdemes betérni, mit érdemes megnézni. A I betűs kék formaruhát viselő mozgó „turisztikai tanácsadók” angolul, németül, olaszul, franciául, spanyolul, portugálul, hollandul, sőt héberül is szolgálnak felvilágosítással. Párosával róják a négy kijelölt útvonalat és természetesen turisztikai információs anyagot is osztogatnak.

Zágráb ezen felül már nyolcadik éve kínálja az ideérkezőknek az egy-, illetve háromnapos Zagreb Card-ot, amely használójának 10-50% -os kedvezményeket biztosít városszerte. Az ingyenes tömegközlekedésen felül különböző kedvezményeket kínál a városi múzeumokba, színházakba, koncertekre, szállodákba, éttermekbe és egyéb szolgáltatásokra. További engedményeket biztosít egyes sport-, orvosi- és szervíz szolgáltatásoknál, valamint autóbérlés esetében. A városszerte mint egy 40 helyen és on-line is beszerezhető kártyával különféle zágrábi eseményekre is kedvező áron juthatunk be, sőt egyes városkörnyéki lokációkon is elfogadják. A Zágrábba érkező vendégek és üzleti partnerek minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében Zágráb városának Idegenforgalmi Hivatala – Horvátországban elsőként – jelentette meg a praktikus Zagreb City Break kiadványt.

Forrás: Zágráb városának Idegenforgalmi Hivatala


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások