Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya

Ablak a Világra - Utazási magazin


Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya
Kapcsolódó utazások

Jasou, Hellas! Ti kanis?

Ragadja meg az alkalmat és fedezze fel az elvarázsolt öblöket, a hosszú homokos strandokat, a mandulafenyveseket és a türkizszín tengert!

Az ellentétek paradicsoma, Chalkidiki-félsziget a gyönyör természeti adottságok mellett változatos kikapcsolódási programokkal várja az idelátogató turistákat. A világ egyes források szerint legrégebb óta
lakott barlangja, Petralona is a környék látnivalói közé tartozik. Az Athosz-hegy mintegy húsz ortodox kolostor otthona, amelyek autonóm teokratikus köztársaságot alkotnak Görögországon belül.

Mit érdemes megnézni?

Semmiképpen sem felejtse el a Kalambaka-síkságból kiemelkedő, hatalmas sziklákon megbúvó világhíres kolostoregyüttest, a Meteorákat meglátogatni! Egy kirándulást mindenképpen megér Észak-Görögország gyöngyszeme, Szaloniki városa, amely bámulatos múltjával és lüktető jelenével mindenkit elkápráztat.

Tudta, hogy…

- az Athosz szent hegyét nők nem látogathatják, s férfiak is csak különleges engedéllyel?

- egykor ezen a vidéken éltek a mitológiai istenek ellenségei, a gigászok?

- Nagy Sándor lánytestvéréről (Thessalonike) nevezték el Szaloniki városát?

- 1881-ben Szalonikiben született Musztafa Kemal Atatürk, a törökök atyja?


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Makrigialos, a zsúfoltságtól mentes görög nyaralóhely All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Kefalonia régen és ma Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Nemzetek konyhája: görög receptek I. Nemzetek konyhája: görög receptek II. Nemzetek konyhája: görög receptek III. Étkezés Görögországban Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Olajfa és olajbogyók Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Az egyik legfinomabb görög édesség Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország Mennyei freskók és pazar villák – Symi Gyros, a világhódító szendvics Ásó, kapa, bazi nagy görög lagzi TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Top 10 görög étel, amit muszáj kipróbálni Zakynthos-i kultúra Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Top 10 étel, amit ki kell próbálnod Görögországban Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások