Ízek, imák, szerelmek, Ciprus

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ízek, imák, szerelmek, Ciprus
Kapcsolódó utazások

Ciprus több szempontból is különleges. Lenyűgöző természeti kincsei mellet történelme is színes. Az Olümposz isteneihez mérten pedig hogy is lehetne a gasztronómia színtere egyszerű?! Az ételekre leginkább a mediterrán szójellemező, viszont a Ciprusi konyha különlegessége az, hogy közel – keleti fűszereket is nagyobb mennyiségben használ.

Ha sós ízre vágysz, semmiképpen ne hagyd ki a meze valamelyik formáját. Amennyiben imádod a tenger gyümölcseinek különleges zamatát, mindenképpen próbáld ki a halmezét, ha viszont közelebb állnak hozzád az erőteljes ízek, akkor a húsmeze tökéletes választás.

Vegetáriánusoknak mindenképpen érdemes megkóstolnod a halloumit. Ez az étel kecske és juhtejből készült sajtot takar, amit grill rácson pirítanak arany barnára és szolgálnak fel az éhes turistáknak. Ha itthon is szeretnék kipróbálni, a cikk végén található oldalon megtalálod a hozzávalókat. Ciprusra leginkább a kecskehús jellemző. Az ételek nagy részében ritkán találni a Magyar szájhoz tökéletesen passzoló húsféleségeket, viszont mindenképpen érdemes kísérletezi a jobbnál jobb éttermekben.

A Halloumi receptjét itt megtalálod: http://www.konyhatunderleszek.hu/receptek/halloumi_a_ciprusi_grillsajtsajt

Ha kipróbáltad, mindenképpen meséld el, hogy milyen lett a végeredmény, kommentjeidet szívesen fogadjuk!


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások