Krisna-völgy

Ablak a Világra - Utazási magazin


Krisna-völgy
Kapcsolódó utazások

Cím: Somogyvámos, Fő u.38.

Telefon: 85/540-002

Krisna-völgy páratlanul szép és különleges turisztikai célpont.

A jelentős történelmi múlttal bíró kis somogyi falu, Somogyvámos határában található, a Balatontól 30 km-re. A 260 hektár területű Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült, hogy az embereket hozzásegítse egy ősi, lelki kultúra értékeinek, valamint ugyanezen a szellemiségen alapuló természetes életmódnak a megismeréséhez.

Az egyedülálló törekvés jó visszhangra talált, melynek legfőbb bizonyítéka, hogy az elmúlt 10 év alatt több mint 200.000 látogató kereste fel Krisna-völgyet.

A Krisna-völgy nem egy múzeum, ahol egy régmúlt kultúra tárgyi emlékeit lehet megtekinteni, hanem az a hely, ahol az itt élők a mindennapi életben gyakorolják, élik és ezáltal bemutatják azokat az értékeket, melyre sokan vágyunk.

A Krisna-völgy nemcsak Európában, hanem az egész világon is egyedülálló, hiszen itt az egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás mottója az itt élők életének minden részletét áthatja a gasztronómiától a mezőgazdaságig, az öltözködéstől a tehenészetig, a templomi imádattól a zenéig.

A bejáratnál két hatalmas, több, mint 4 méter magas elefánt várja a látogatókat, hogy az indiai hagyományok szerint szerencsét hozzanak rá. A dísztavaknál lévő dzsaipuri paloták stílusában épült pavilonok csodálatos, nyugalmat árasztó atmoszférája segíti elfeledtetni a mindennapi hajtást, és nehézségeket. A templom felé vezető úton a vendégek betérhetnek a művészstúdióba, ahol a művészek az összes Krisna-völgyben található műalkotást, festményt, szobrot, domborművet készítették.

A templomban részt lehet venni egy körbevezetésen, mely során megismerhetik a szerzetesek és a családosok, egyszóval az itt élők mindennapjait, ahol láthatják Istent, Krisnát és az Ő örök társát Rádharánit és sok érdekes információval, élménnyel és egy pár könyvvel is gazdagabbak lehetnek.

Mindezek után érdemes vállalkozni egy különleges, indiai ebédre a Govinda étteremben.

Megtekinthető a tehenészet is, ahol jelenleg 30 tehenet, ökröt és borjat gondoznak nagy odafigyeléssel, melyet a tehenek sok-sok tejjel az ökrök pedig a földeken való munkával hálálnak meg.

Ha gyerekekkel érkezünk, akkor a gyerekek számára a fából készült játszótér nyújt különleges élményt, valamint minden vasárnap külön gyerekprogramot szerveznek ahol a többek között a kézművesség birodalmával, a színjátszással valamint indiai hangszerekkel is megismerkedhetnek.

Ha már mindent megnéztünk és alkonyodik, kicsit elfáradtunk és lenne kedvünk még egy kis időt itt tölteni, igénybe vehetjük a vendégházat, hogy másnap egy finom, friss, helyben készült péksüteményekből álló reggeli után induljunk útnak. 

A látnivalókról:

Egyéni látogatóinknak és csoportoknak egyaránt:

- idegenvezetés a templomépületben

- a főoltár, a templomot díszítő freskók, domborművek megtekintése,

- egzotikus templomi szertartások (12.40, 16.00),

- ajándékbolt, 

Egyénileg megtekinthető: védikus tehenészet, kültéri szentélyek

Fontos információ csak csoportoknak (15 fő felett):

- előzetes bejelentkezés szükséges, mely során a tervezett érkezési időpontot regisztrálják;

- étkezési lehetőség: megrendelésre, a bejelentkezéskor történik;

- kulturális program igényelhető.

Kulturális program csoportok, klubok részére:

- Krisna-völgy bemutatása: A fent említett látnivalók megtekintése;

- Indiai hangszerpróba: Zenei bemutató hagyományos indiai hangszerekkel;

- Az első indiai tánclépés: A szvámi-lépés elsajátítása, mely még az idősebb látogatóknak sem okoz nehézséget;

- Előadás az életmódról;

- Több fogásos ebéd vagy ételkóstoló az étteremben;

- Vásárlás az ajándékboltban;

- Kérdések-válaszok.

Iskolacsoportok részére a fenti programon túl korcsoportonként változó előadást is biztosítanak.   

A Krisna-völgy szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az év minden napján, 10.00-17.00-ig (novembertől-áprilisig: 10.00-16.00)!

Nézze meg a település további látnivalóit, nevezetességeit

Kapcsolódó utazások

Forrás: Kirándulástervező  

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások