Nagy falak nem csak Kínában vannak

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nagy falak nem csak Kínában vannak
Kapcsolódó utazások

A világban sok olyan város van, melyeket máig – évszázadokkal ez előtt épített falak védenek. Bár ma már nem azt a funkciót látják el, mint építésük idején, a turisták számára mégis attrakciónak számítanak. Ha valaha is jártunk olyan helyen, melyet ilyen ősi falak vettek körül, akkor biztos tudjuk, hogy micsoda felemelő és félelmetes érzés egyszerre, a történelem ezen építményein végigmenni.

Ha pedig még nem jártunk ilyen vidéken, ne keseredjünk el, nem kell érte egészen Kínáig és a Nagy falig utaznunk, elég ha Horvátország felé vesszük az irányt, és ellátogatunk Dubrovnik lenyűgöző városába. A Horvátország déli részén található szépséges várost körbeölelő városfal öt erődből, 16 bástyából és 1940 méter falból áll. Építését a 14. században kezdték meg és egészen a 17. századik bővítették. Ezt a falat soha nem törte át senki, és egy nagy földrengésnek is ellenállt a 17. század közepe felé.

A városfalra három ponton kapaszkodhatunk fel, Nagy Onofrio-kút mellett, a dominikánus kolostortól pár lépésnyire, és a Tengerészeti Múzeum közelében. Természetesen a turistákat sokkal jobban érdekli a 25 méteres magasságból eléjük táruló látvány Dubrovnik templom és háztetőire, mint a fal története, de ha figyelmesek vagyunk arról is megtudhatunk pár érdekességet. Ha pedig nagyon eluntuk már az óriási tömeget, akkor nem árt ha sarkon fordulunk és Ston városa felé indulunk, ahol szintén helyreállították a városvédő fal egy részét, csak ez még nem annyira ismert, hogy tülekednének érte a látogatók. Így több nyugalom és szebb kilátás marad nekünk.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások