A legjobb 5 strand Rómához közel

Ablak a Világra - Utazási magazin


A legjobb 5 strand Rómához közel
Kapcsolódó utazások

Míg a nyár népszerű idő  Róma látogatására, a forró időjárás egy kicsit sok lehet az ide utazók számára. Szerencsére számos tucatnyi gyönyörű strand van Róma környékén pl. Lazio-ban, és sok közülük tömegközlekedéssel elérhető az Örök Városból.

Olaszországban vannak szabad strandok, de a legtöbbet privát strandterületekre osztják. A látogatók így napi díjat fizetnek, amelyért cserében tiszta strandot kapnak, székekkel és esernyővel, öltözővel, kültéri zuhanyzóval, jó úszómedencével és WC-kkel. Egyes privát strandok a bárhoz vagy étteremhez is hozzáférést biztosítanak. Az árak a helytől, időtől és attól függenek, mennyire van messze a napozóágy a tengerparttól.  Ennek függvényében az egyszemélyes ágyokért 10 és 30 euró között fizethet.

A legtöbb helyi lakos, szezonális bérletet vesz erre az időszakra. Attól függően, hogy egy, vagy több hétig tervezi a maradást, mindenképp érdemes rövid távon befeketetni, és megvásárolni a szezonális bérletet. Így elsődleges helyet kap a válaszott tengerparton.

Ha el akar menekülni a nyári forróságtól Rómában, itt van néhány strand, amelyek rövid távolságra vannak a várostól. Ne feledje, hogy különösen a hétvégén, ezek a strandok zsúfoltak lesznek a rómaiaktól, akiknek ugyanaz a gondolata, mint nekünk - elkerülni a városi hőt és a tömeget.

 

Sperlonga

Ha szeretne meglátogatni egy szép várost, ahol igazán jó strandok vannak,  Sperlonga a legjobb választás egy kellemes strandolós napon  -  bár ez egy kicsit messzebb van, mint a többi lehetőség.

Sperlonga strand Olaszország egyik „kék zászlós”(blue flag beach) strandja, ami azt jelenti, hogy a homok és a víz tiszta és a strand környezetbarát. A partszakaszok többsége privát, ezért díjat kell fizetnie a használatért. Sperlonga maga festői város, melynek keskeny utcái emelkednek fel a tenger felől. A városban vannak üzletek, kávézók és éttermek.

Sperlonga a római idők óta népszerű tengerparti cél. Tiberius császárnak volt egy villája a város déli részén, amelyet meg is látogathat, Tiberius barlangjával és régészeti múzeumával együtt.

 

Ostia

Bár talán nem annyira elbűvölő, mint más olaszországi strandok, az Ostia Lido van a legközelebb Rómához. Ostia strandja sötét homokjáról ismert, és a víz elég tiszta ahhoz, hogy úszni tudjon. A strandnak több nyilvános területe is van, így csak egy törülközőt kell leteríteni bárhová, ahol talál helyet.

Ha érdekli valamilyen városnézés Ostia-i utazása során, hagyja ott Ostia Antica ókori róma romjait, Róma ősi kikötőjében. Ha a Fiumicino repülőtérről indul,  az Ostia Lido jó alternatíva a repülőtéri szállodában való tartózkodáshoz.

 

Santa Marinella

Róma északi részén található Santa Marinella, körülbelül egy órányi távolságra van vonattal a Termini pályaudvartól, Róma fő vasútállomásától. A nap nagy részében óránként két vagy három vonat közlekedik, és kb. öt perces sétára van az állomástól a tengerpart.

Santa Marinella szép homokos stranddal, és saját, úszásra kiválóan  alkalmas tiszta vízzel rendelkezik. Mint a legtöbb olasz tengerpart, ez is nagyon zsúlfolt a hétvégi időszakban. Santa Marinella kisvárosában bárok, üzletek és jó tengeri éttermek találhatók.

Egykor a Santa Marinella római fürdőhely volt, és a Pyrgi etruszk romjai mintegy nyolc mérföldnyire délkeletre fekszenek Santa Severa városában, egy másik tengerparti üdülővárosban.

 

Fregene

A Fregene az Ostia északi részén fekvő legközelebbi strandváros, és népszerű helye a fiatal rómaiak számára, akik a tengerparton számos bárban és éjszakai klubban szeretnének bulizni. A víz és a strand minősége jó, de nem a legjobb. Ez a strand inkább azoknak felel meg, akik csak délután feküdnek ki pár órára napozni, ezt követően pedig itt maradnak bulizni.

Ahhoz, hogy eljussunk a Fregene-hez, üljünk vonatra Roma Terminiben, célállomás pedig a Maccarese-Fregene állomás. Innen gyakran járnak a helyi buszok a tengerpartra.

 

Anzio

Bár egy kicsit távolabb van Rómától, Anzio látogatása tiszta strandokat és vízet tár elénk jutalmul. Itt találhatóak egy ősi villa romjai, amelyek egykor Nero császárhoz tartoztak, illetve az Anzio Beachhead Múzeum, amely a II. világháború idején a szövetséges partvidék kikötésére emlékeztet.

Ha Rómából szeretne eljutni Anzioba, pattanjon fel a Terminiből Anzio Coliniába tartó vonatra. Innen rövid sétára található valamennyi szép strand, a Villa Imperiale, és a háborús múzeum. Ha folytatja útját Nettuno fele, akkor egy kicsit távolabb lesz a turisztikai attrakciótól, de közel a többi strandokhoz, ahol sok szolgáltatás áll rendelkezésre.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások