Élvezzük az életet Horvátországban!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Élvezzük az életet Horvátországban!
Kapcsolódó utazások

Aki a korábbi délvidéki konyhák jellegzetességeit végigkóstolta, azt már meglepetés nem érheti. Az isztriai félszigeten hasonlóan nehéz, fűszeres ételekkel találkozhat az utazó.

Habár szerb eredetű a chevabcici, a horvát konyha is átvette készítésének módját. A roston sült fasírtrolókat hagymával és pirospaprikával tálalják, ízei nem szokatlanok a magyar utazóknak. A turista a tengerparti rákok, kagylók, halak ismeretében kérhet egy isztriai specialitást. Barna kagylócskák érkeznek előételként, hagymás mártásban. Ezután óriási tepsiben egészben sült tengeri halat hoznak, amelyet a pincér a vendég előtt tisztít meg a fejétől és kopoltyújától. A sült burgonyával tálalt nehéz fogás után érdemes még begyömöszölni egy Istrarske fritule-t, amely olajban sült, gyümölccsel, fehérborral és likőrrel tálalt édesség.

A tengerpart valamennyi éttermében jellegzetes olasz halételekkel, rákokkal és kagylókkal találkozhat a kiránduló, amelyek elkészítése szintén Itália ízeit idézi.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek



Kapcsolódó utak








(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások