Élvezzük az életet Horvátországban!
Ablak a Világra - Utazási magazin
Élvezzük az életet Horvátországban!
Aki a korábbi délvidéki konyhák jellegzetességeit végigkóstolta, azt már meglepetés nem érheti. Az isztriai félszigeten hasonlóan nehéz, fűszeres ételekkel találkozhat az utazó.
Habár szerb eredetű a chevabcici, a horvát konyha is átvette készítésének módját. A roston sült fasírtrolókat hagymával és pirospaprikával tálalják, ízei nem szokatlanok a magyar utazóknak. A turista a tengerparti rákok, kagylók, halak ismeretében kérhet egy isztriai specialitást. Barna kagylócskák érkeznek előételként, hagymás mártásban. Ezután óriási tepsiben egészben sült tengeri halat hoznak, amelyet a pincér a vendég előtt tisztít meg a fejétől és kopoltyújától. A sült burgonyával tálalt nehéz fogás után érdemes még begyömöszölni egy Istrarske fritule-t, amely olajban sült, gyümölccsel, fehérborral és likőrrel tálalt édesség.
A tengerpart valamennyi éttermében jellegzetes olasz halételekkel, rákokkal és kagylókkal találkozhat a kiránduló, amelyek elkészítése szintén Itália ízeit idézi.
Forrás:
Kapcsolódó cikkek
Orebic, a homokos strandú horvát nyaralóhely
Biograd és Primošten Európa 12 legszebbje között
Megnyílt Horvátország legnagyobb lóversenypályája
Élvezzük az életet Horvátországban!
All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!
Nyári jégpálya az Adriai-tengernél
Pula: vissza az ókorba!
Krk-szigeti hagyományőrző mozgalom
Négy újabb horvát borrégió
Megnyílt az első nyári jégpálya Horvátországban
Zágráb üdvözli a turistákat
Várkastélyok kilátással: Közép-Horvátország bemutatkozik
Nagy falak nem csak Kínában vannak
Horvátország rejtett kincsei
Ezeket látnod kell, ha Horvátországban jársz!
A tenger szólamai
Top 8 szórakozóhely Horvátországban
TOP 4 horvátországi strand
Az a csodálatos középkor
Top 10 természeti kincs Horvátországban
8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz
Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?