Ciprus – a bor fővárosa

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ciprus – a bor fővárosa
Kapcsolódó utazások

Limassol a sziget második legnagyobb városának minősül, a ciprusi bornak pedig évszázadokra visszamenő hagyománya van. Ennek együtteséből született meg a híres ciprusi Borfesztivál. Az éves rendezvény idejére, ami tíz éjszakán át tart augusztus végén és szeptember elején, Ciprus minden részéről érkeznek látogatók.

Ilyenkor a Municipal Garden megtelik szórakozni vágyó ciprusiakkal és kíváncsi turistákkal, akik igyekeznek alkalmazkodni a fesztivál mottójához: „Drink wine, it gives you life!”

Először 1961-ben rendezték meg a bortermelők tiszteletére, és a fesztivált a bor istenének Dionysos-nak, valamint Aphroditénak ajánlották. Továbbá pedig a bortermelés történelmét is ünneplik ezen az eseménysorozaton.

Megkóstolhatod a helyi borok meglehetősen széles választékát a nagyobb borászatoktól a kisebbek kínálatáig. És ha ez még nem lenne elég, élvezheted a tradicionális ciprusi ételeket illetve a kellemes előadásokat is.

A fesztiválon túl Limassolban minden nap akad lehetőség a borkóstolásra, melyeket különféle borászatok rendeznek. Ha itt jársz, mindenképp kóstold meg a Vino della Commanderia-t, amit Ciprus legfinomabb boraként emlegetnek.

Részt vettél már korábban ezen a lenyűgöző eseményen? Akkor szólj hozzá cikkünkhöz az oldal alján, és oszd meg tapasztalataidat!


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások