Dominika, dominikai utazás, nyaralás

Dominikai utazásra induljon innen! Rengeteg utazási lehetőség Dominikára, remek áron. Olcsó akciós, last minute utak a Dominikai Köztársaságba, a dominikai utazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Dominikai Köztársaság utazásai témánként csoportosítva

Kiemelt: Dominika bevezető áron

Lopesan

Közvetlenül a homokos tengerparton, magyar nyelvű transzferrel, helyi asszisztenciával!

Az 548 szobás szálloda közvetlenül a kb. 50 km hosszú, finom, szinte vakítóan fehérhomokos Playa Bavaro parton fekszik, trópusi növények, pálmafák között egy hatalmas kertben. 

581 538 Ft / fő-től

Miért jó Dominikán nyaralni?

Miért éppen Dominika

A Karib-tenger a világ egyik legszebb tengere, Dominika hófehér lisztfinomságú homokos strandjaival, és őrjítő türkiz színű színű vízével a Karib-tengeren belül is kiemelkedik.

Dominika a szigetviág második legnagyobb szigete a tengerparton túl is számos programot kínál - bár ha egyszer leheveredett egy pálma alatt a parton, nem biztos, hogy egyéb másra is vágyik egy jéghideg mohitón kívül. Esetleg kettőre. Vagy háromra.

360 810 Ft / fő-től

Az utazási magazin

Dominikai Köztársaság

Hová lehet most utazni? (2021.02.09)

2021.02.08

Még mindig viszonylag kevés olyan hely van a világon, ahová egyáltalán lehetséges egzotikus tengerparti pihenésre utazni. Összegyűjtöttük a legjobban ajánlható helyeket, és az utazás feltételeit:Maldív-szigetek a Maldív-szigeteki beutazáshoz az itthonról történő indulást megelőző legfeljebb 4 [...] Teljes cikk

Dominika érdekességek

A természet szerelmeseinek

Trafalgar vízesések Ezek a híres vízesések mindössze 20 percre találhatóak Roseau-tól. A kellemes sétának is tökéletesen beillő túra, egy rövid 10-15 perces séta jól karbantartott úton. A bátrabbak kipróbálhatják milyen az úszás a kisebb vízesésben, vagy megtalálhatják a meleg forrásokat.

Botanikus kert A legnagyobb kiterjedésű zöld terület Roseau városában található, ez egy 40 hektáros oázis, ami 50 őshonos növénynek ad otthont, továbbá importált fáknak és Sisserou papagájnak. Ez utóbbi Dominika nemzeti madara. A kert egy idilli hely, a Karib térség egy igazi gyémántja, ahol parádékat és ünnepélyeket is tartanak.

Emerald medence A buja zöld környezetben fekvő medence elég mély ahhoz, hogy úszhassunk benne. Ahhoz, hogy elérjük, kell tennünk egy öt perces sétát az esőerdő páfrányai és magas fái között. Az Eemerald medence általában egy nyugodt és csendes hely kivéve, amikor a tengerjáró hajók járnak, vagy emberekkel teli buszok látogatnak a helyre.

Indian River Ez lassú és csendes kirándulás az árnyékos folyón. Ahogy a csónak siklik a fák között, egyfajta nyugalom tölti el az embert. A sekély részeken a gyökerek oldal irányba kinyúlnak a folyó felé. Megcsodálhatod a különböző helyi fajokat is, mint a leguán, kolibri vagy a kócsag. Evezősök várják a turistákat a folyó torkolatánál, hogy elkápráztassák őket ezzel a másfél órás úttal.

Tudtad?Oscar de la Renta Oscar de la Renta a Dominikai Köztársaságban született 1932-ben. Ruhái, a kecses és nőies darabok a first lady-k tetszését is elnyerték. Ő öltöztette Nancy Reagant, Hillary Clintont és Laura Bush-t is. De la Renta 2005-ben hunyt el.

Saona-sziget „Isla Saona” egy 42 km2-es karibi oázis, a Dominikai Köztársaságtól délre. Kolombusz nevezte el olasz barátjáról. A Saona-szigetre való kirándulás jelenleg a legnépszerűbb program a dominikai turisták körében. A szigeten gyönyörű trópusi tengerpartot találunk lengedező pálmafákkal, csontfehér homokkal és türkizkék vízzel. Saona élővilága páratlan, így a sok program mellett, ha itt vagyunk ne hagyjuk ki megcsodálását.

Dominikai nyaralás TOP 610

Dominika érdekességek

Delfinek és vidámság

Dolphin Island Park A Bávaro Beach déli részén található parkban rengeteg élmény vár rád. Úszhatsz delfinekkel vagy fókákkal, megnézhetsz szórakoztató állat-show-kat és megcsodálhatod a dominikai élővilágot, hiszen a delfineken és fókákon kívűl vannak itt krokodilok, leguánok, papagályok, ragadozómadarak, lovak és orchideák. A park különös gonddal figyel a természet megőrzésére és ennekhírdetésére, csak úgy, mint a Taíno kultúrára és kézművességre.

Manatí Park A Manatí Park egy lenyűgöző vidámpark Bávaro Beach-en. A gyönyörű tájképet a csodálatos kertjeinek köszönheti, ami orchideáktól és más trópusi növényektől roskadozik. Itt a dominikai természet floráját és faunáját veheted szemügyre. A Manatí Parkban különböző show műsorokat tekinthetsz meg, több féle étterem közül válogathatsz és vásárolhatsz a helyi kézművesektől és szuvenír boltokból.
Az összes dominikai utazás
Dominikai Köztársasági utazáshoz, nyaraláshoz minden: Dominika, Punta Cana, Puerto Plata ajánlatai, segítség az utazás szervezéséhez. Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz.

Hajóutak Dominikára

Hajóutak Dominima érintésével

Számos hajóutat kínálunk Dominikai megállással, de az  hajóutak végén nagyon megéri egy hosszabbítást tartani Dominikán és még nyaralni egyet a Bavaron.

Feledhetetlen élmény lesz!

547 426 Ft / fő-től

A fantasztikus Bavaro Beach

Puerto Plata

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Mi lehet még érdekes Dominikai Köztársaságban?

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dominikai Köztársaság legjobb szállodái

4.8pont - 14 értékelés
Vista Sol Punta Cana Beach Resort And Spa 4*

Vista Sol Punta Cana Beach Resort And Spa 4*

Punta Cana
Ár:
  399 900
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Gyönyörű környezet.

Nem tetszik:


Egyéb:
Nem lett leadva a nevünk, nem volt szobánk, másnap délután 3-kor kaptuk meg, de nem a foglalt tengerre nézőt. Végül így jobban jártunk, a kilátás gyönyörű volt, és mivel közel volt a medencéhez, így nálunk többiek irígykedésére volt wifi.
4.7pont - 2 értékelés
Impressive Resort and Spa 4*

Impressive Resort and Spa 4*

Punta Cana
Ár:
  553 400
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Gyönyörű trópusi kert, remek strand, jó programok

Nem tetszik:
Szobák elavultak, lepukkantak

Egyéb:
4.7pont - 1 értékelés
Grand Bahia Principe Punta Cana 5*

Grand Bahia Principe Punta Cana 5*

Punta Cana
Ár:
  509 900
Ft / fő-től (11 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A gyönyörű, mindig gondozott park,az épületek, medencék. A kiszolgálás, hangulat, programok, kellemes idő, tisztaság, kényelmes, tágas szobák.Finom ételek és italok, sok féle friss gyümölcs. A színek. A napfelkelte. A tenger moraj. Szinte minden tetszett.

Nem tetszik:
A repülő út visszafele.

Egyéb:
Egy hely ahol kevés ruha, de sok pénz kell.Persze csak akkor ha kíváncsi vagy a szállodán kívüli Dominikára is. De megéri.

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dominikai Köztársaság beszámolók

-

Gran Bahia Principe Esmeralda 5*, Bavaro, Dominikai Köztársaság
Címke:

Ha a tenger kékségét valamint a homok finomságát és fehérségét kéne csak figyelembe venni, akkor a legszebb, amit eddigi pályafutásom során láttam a Karib-szigetek partjai, azon belül is a Dominikai Köztársaság keleti oldala, a Bávaro part.Ehhez hasonló őrjítően türkisz vízzel, lisztfinomságú homokkal nem volt máshol dolgom. A parttal párhuzamosan lagúnák futnak. A lagúnán belül a víz jobban felmelegszik, a víz nem tudja kimosni a finom homokot az öblökből, a hullámok pedig megtörnek a [...]
A teljes bejegyzés


Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dominikai Köztársaság utazási magazin

Hová lehet most utazni? (2021.02.09)

Még mindig viszonylag kevés olyan hely van a világon, ahová egyáltalán lehetséges egzotikus tengerparti pihenésre utazni. Összegyűjtöttük a legjobban ajánlható helyeket, és az utazás feltételeit:Maldív-szigetek a Maldív-szigeteki beutazáshoz az itthonról történő indulást megelőző legfeljebb 4 napos (96 órás), angol nyelvű - negatív - PCR tesztet és az érkezés előtt 24 órával online regisztráció szükséges. A Start Utazáson feltűntetett árak az indulás előtti PCR teszt árát tartalmazzák. A nyitva tartó maldív-szigeteki szállodák a járvány kitörése óta gyakorlatilag karanténban vannak, a szállodák személyzete nem hagyhatja el a szigeteket vagy ha igen, akkor nem térhet vissza. Az intézkedések miatt a maldív szállodák biztonságosnak mondhatóak. A Maldív-szigetek az elmúlt pár hétben kifejezetten népszerű célponttá váltak egész Európában, ezért a decemberi és januári töredék árak már sajnos nem érhetőek el. Még nem üzemelnek teljes töltöttséggel, de a korábbi szinte [...]

Utazás a járvány idején: Dominika

Beutazási feltételek a Dominikai Köztársaságba (2021. január 12.)A beutazáshoz nem szükséges PCR teszt jelenleg. Dominikára érkezéskor a reptéren egészségügyi ellenőrzés várható, szúrópróba szerű tesztelés előfordulhat. Ezt kiválthatják itthonról vitt angol nyelvű negatív PCR teszttel.2021. január 1-től a Dominikai Köztársaságba történő beutazáshoz az utasoknak  online regisztrálniuk kell a https://eticket.migracion.gob.do/ oldalon.  Mire számítsak az odautazás közben A repülés is teljesen biztonságos. A fedélzeten minden járatindulás előtt teljes fertőtlenítés történik, különös tekintettel az ülésekre, lehajtható tálcákra, üléskarfákra, illetve a mosdóra. A levegőt rendszeresen szűrik magas hatékonyságú HEPA szűrővel, amelyet pl. az egészségügyben a műtőkben is használnak. Ezek a szűrők a vírus, illetve baktérium szennyezettség 99.999%-át kiszűrik, ezzel biztosítva a fedélzeti levegő minőségét.A légitársaság nem kér az utazáshoz tesztet, a [...]

Függetlenség napja

Pablo Duarte titkos társaságot alapított ´´La Trinitaria´´ néven 1838-ban, hogy elérje Santo Domingo függetlenségét bármilyen külső hatalom beavatkozása nélkül. Matías Mella és Francisco del Rosario Sanchez ugyan nem tartoztak az alapító tagok közé, de Duartéval együtt döntő szerepük volt a függetlenségi harcban és Dominiai Köztársaság alapító atyjainak tekintik őket.  La Trinitaria tagjai 1844 február 27-én kiáltották ki Haititól való elszakadásukat. Az újszülött köztársaság hadseregének tábornoka, Pedro Santana támogatta őket, aki Dominikában az „El Liberador”, a Felszabadító. 1844. november6-án fogadták el a Dominikai Köztársaság első alkotmányát, a következő évtizedeket pedig gazdasági nehézségek, pártosodás, önkényuralom, a politikai ellenfelek száműzése és a kormányzás hirtelen változásai töltötték ki.  [...]

Dominikai karnevál

A karnevál, vagy a \"The Real Mas\" egy ünnepség a nagyböjt előtt, és általában minden év februárjában vagy márciusában esik. Ez vitathatatlanul Dominika legnagyobb ünnepi szezonja.  A Calypso-zene ünnepén karneváli versenyeket láthatunk, és mindkét nap streetjumps szórakoztatja a nézőket.  [...]

Altagraciai Szűz napja

Dominikai Köztársaság, ahol az Újvilág evangelizációja megkezdődött. Az Altagracia Szűz, a dominikánusok védelmezője és királynője. Történelmi dokumentumok igazolják, hogy 1502-ben Santo Domingo szigetén a Legboldogabb Szűz a \"La Altagracia\" úrnőjének címét kapta, akinek portréja Spanyolországból származott. Alfonso és Antonio Trejo testvérek birtokában volt, akik a sziget első európai telepesei. Amikor a testvérek Higuey városába költöztek, magukkal vetették a képet. Később felajánlották azt a plébániatemplomnak, hogy mindenki tisztelhesse. Az első szentély 1572-ben fejeződött be, 1971-ben pedig megszentelték a Bazilikát. A monda úgy tartja, hogy egy gazdag kereskedőt megkért a lánya, hogy hozzon neki egy portrét Santo Domingo-ból, méghozzá a Altagraciai hölgyről, de sem a papok sem a kereskedők nem hallottak erről a festményről. A kereskedő éjszakára egy barátja házában szállt meg, vacsora után pedig eszébe jutott lányának csalódott arca, abban az esetben, ha majd üres kézzel [...]


Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Dominikai Köztársaság leírás

A Dominikai Köztársaság (spanyolul República Dominicana) egy spanyol nyelvű ország a Karib-tengeren. A Hispaniola nevű sziget keleti részét foglalja el, nyugatról Haiti határolja. A sziget kétharmad részét a Dominikai Köztársaság, nyugati részét Haiti foglalja el.

A Dominikai Köztársaság minden szempontból rászolgál a trópusi paradicsom elnevezésre. Aki már járt itt, egészen biztosan visszavágyik. Az itt található szépségek miatt a Karib-tenger gyönygyszemének is nevezik. A kristálytiszta tengeren kívül itt találhatók a karibi térség legtermékenyebb völgyei, legnagyobb sztyeppjei és tavai, legmagasabb hegycsúcsa, itt láthatjuk a legtöbb nemzeti parkot és a karibi térség leghosszabb, pálmákkal övezett tengerpartját.

Punta Cana a Karib-tenger legszebb partszakaszai közé tartozik, 40 km hosszú finom fehér homokos parttal, végtelen pálmafákkal övezett sétányokkal. A sziget keleti partjának üdülőhelye évről évre új hódolókat szerez magának. Maradandó élményekben és önfeledt pihenésben lesz része annak, aki ellátogat ide, feledheti a fagyos európai telet és a hétköznapokat!

A sziget legjelentősebb városa a főváros, Santo Domingo, amelyet 1496-ban alapítottak. Igazi látványosságnak minősül a városi erődítmény, az óváros koloniális stílusban megépült központja, a kiterjedt botanikus kert, vagy a Los Tres Ojes, amely egy 15 m belmagasságú cseppkőbarlang. Mindenképpen figyelmet érdemel Kolumbusz Kristóf háza, a Gyantamúzeum, vagy a washingtoni Fehér Ház kicsinyített, de pontos mása. Az ország ideális hely egy csodás és felejthetetlen üdülés eltöltéséhez.

Punta Canatól kb. kb háromnegyed-egy óra buszozásra található a  Le Corbusier építette, sok forrásban a világ legmegkapóbb templomai között nyilvántartott higuey-i bazilika mindenképpen megér egy látogatást.

A Dominikai Köztársaság Hispaniola szigetén

A Karib-tenger egyik legszebb szigetét Kolombusz Kristóf fedezte fel több, mint 500 éve. Kuba után Dominika a második legnagyobb sziget a Nagy-Antillákon. A sziget két harmad részét a Dominikai Köztársaság, nyugati részét Haiti foglalja el. Az igazi trópusi paradicsomot hófehér homok és karcsú pálmafák jellemzik, klímája egész évben ideális az ott tartózkodásra.

Kolumbusz nyomában
A Dominikai Köztársaság területe 2000 évvel ezelott még az Arawak-indiánok birodalma volt. Az indiánok kenukkal érkeztek a karib-tengeri szigetre, ahol békés települést találtak. 1492. december 5-én Kolumbusz Kristóf kötött ki a szigeten, és India helyett - melynek felfedezésére indult - a karib-tengeri szigetre jutott el. Az újonnan felfedezett ország a Santa Maria nevet kapta. Az itt található hegyes vidék miatt, a spanyolok szinte otthon érezték magukat és ezért Espanola névre keresztelték a területet, amely késobb az angol nyelv befolyása miatt Hispaniola lett. Történelmi jelentosége mellett a karib szigetvilágban fekvo országot évek óta számos turista keresi fel, hogy élvezze a kristálytiszta tengert és a kókuszpálmák árnyékában a napsütést.

Playa Dorada
A zöldello hegyekkel övezett \"Bernstein-parton\" fekszik Puerto Plata kikötoje, ahol eredeti, még a spanyol kolónia idejébol származó házakat találunk egyedi fafaragásokkal. A hosszú, finomhomokos Playa Dorada strandja egyike az északi part legszebb strandjainak. Az elmúlt években ennek megfeloen sok szállodát és nyaralócentrumot építettek itt, még golfpályát is találunk. A modern bevásárló- és szabadidoközpontban mindenki kedve szerint vásárolhat és szórakozhat, kipróbálhatja a számos étterem és bár ajánlatait. Az új turistanegyed, a Costa Dorada, kb. 3 perc autóval a Playa Doradától, ahol az Iberostar Costa Dorada szálloda is található. Busztranszfer Puerto Platából kb. 30 perc.

Sosua
Csak 25 km-re fekszik Puerto Platá-tól a kimondottan karibi légkörrel rendelkezo üdülohely. A sziklákkal övezett finomhomokos öblök kiváló feltételeket teremtenek a vízisportok kedveloinek. A központban számos étterem, bár, kávézó és disco gondoskodik a karibi, karneváli hangulatról. Megfelelo üdülohely azok számára, akik változatosan szeretnék eltölteni nyaralásukat a pálmákkal övezett tenger napos partján. Busztranszfer Puerto Platából kb. 20 perc.

Időeltolódás: a közép-európai időhöz képest -5 óra az eltérés.

Az ország népessége majdnem 9 millió fő, melynek 66%-a városokban él. A lakosság 73%-a mulatt, 16%-a fehér, 10%-a fekete, és 1%-a taíno, arawak indián.

Nyelv: Az országban a hivatalos nyelv a spanyol. A turistaközpontokban használatos az angol.

Vallás: A lakosság nagy része római katolikus.

Pénz: dominikai peso (DOP), USD-t érdemes vinni, 1 USD = kb. 42 DOP. 1 DOP = kb. 5 Ft.
A peso váltópénze a centavos, 1 peso = 100 centavos. A dominikai peso-t, vagy váltópénzét, a centavos-t az országba be, és onnan kivinni tilos.

A bankjegyek RD$ 2000, 1000, 500,100, 50, 20, 10, az érmék RD$ 1, 5 és 51, 25, 10, 5, 1 cent címletekben vannak forgalomban. Pénzt váltani csak hivatalos pénzváltóhelyeken (bank, szállodák, hivatalos pénzváltók) ajánlott. Bankok nyitvatartása: H-P 08.00-15.00-ig Szo: 09.00-13.00 A nagyobb bevásárlóközpontokban a pénzváltók H-P 09.00-19.00ig Szo: 09.00-13.00-ig  tartanak nyitva.

A legkedveltebb külföldi fizetőeszköz az amerikai dollár, amelyet sok kisebb üzletben, piacon elfogadnak. A főbb hitelkártyák (VISA, AMEX, Mastercard) főleg a nagyobb turista központokban használhatók. Bankjegykiadó automatákat (ATM) melyek 24 órán keresztül működnek és hitelkártyával tudunk helyi fizetőeszközt felvenni általában csak a nagyobb bevásárlóközpontokban találunk. Kérjük indulás előtt ellenőrizze hitelkártyája érvényességét és a használat feltételeiről tájékozódjon a kártya kibocsátójánál.

Ne fizessen sehol valutával, csak helyi fizetőeszközzel, így jár jobban.

Vásárlás: Dominika legfontosabb terméke a cukor és a cukornád, illetve ezel elmaradhatatlan kísérője, a méltán világhírű dominikai (fehér) rum. Közülük is a legismertebb a Bacardi, de a zászlóshajón túl sok száz féle márkanév alatt forgalmazzák a szigeten csak nemes egyszerűséggel „R Vitaminnak” nevezett italt.

A kubai forradalom után a nagy dohánygyárak túlnyomó része Dominikára helyezte át szivargyártását. Kubához hasonlóan rengeteg féle szivar készül Dominikán, például itt van a Davidoff központja is. A teljes kubai szivar választék megtalálható, igen gyakran hamisított formában. Érdemes odafigyelni a forrásra. A frekventált turista helyszíneken táskából árulnak igen olcsó szivarokat, amelyekben ugyanúgy benne van a sikeres beszerzés, mint a teljes pénzkidobás lehetősége.

Dominika hagyományos kézműves termékei, mint a kézzel szőtt kosarak, szőttesek ma már csak kizárólag az idegenforgalom nem túl magas színvonalú kiszolgálására maradtak meg. Nem túl költséges emlék gyanánt azonban jól megfelelnek.

Dominika egy igazi különlegessége a gyönyörű égszínkék féldrága kő a Larimar. Larimart kizárólag Hispaniolán bányásznak a világon, nevét felfedezője leányának nevéből (Lara) és a tenger (spanyolul mar) összevonásából kapta. A legtöbb ékszerész kínálatában megtalálható, igazi gyönyörűség, és az ára sem annyira borsos, mint azt különlegességéből adódóan gondolnánk.

Tenger gyümölcsi éttermek. Káprázatos homárok.

Telefonálás: a magyar mobiltelefonok az egész ország területén használhatóak, de elutazás előtt állíttassa be itthoni szolgáltatójával a roaming-szolgáltatást! Magyarország hívószáma: 0036 vagy +36, Dominika hívószáma Magyarországról: 001 809 vagy +1809. A hívásfogadás kedvezőbb Önnek árban, mint ha Ön kezdeményez hívást.
A főbb turistaközpontokban lévő nagyobb szállodák általában rendelkeznek szélessávú illetve WIFI internet csatlakozással, amelynek használatáért esetenként külön díjat számítanak fel. Internet elérést ún. internet kávézókban is találunk, melyek száma fokozatosan gyarapszik.

Éghajlata trópusi monszun. A hőmérséklet egész évben egyenletes, 20–30 °C közötti. A legmagasabb hegyek csúcsán januárban előfordulhat éjszakai fagy. A csapadékos évszak nyáron van, amikor előfordulhat hurrikán is. A csapadék megoszlása nagyon egyenlőtlen, északon és keleten évi 2500 mm, nyugaton 500 mm.

 

Beutazási szabályok: Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra a Dominikai Köztársaságba való belépéshez, de turista kártyát kell vásárolniuk. A turista kártya ára 10 USD, amelyet amerikai dollárban kell megfizetni. Megvásárolható az országba érkezéskor a repülőtéren. A turista kártya 30 napig érvényes. Az útlevélnek a kiutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Elutazáskor a repülőtéren 20 USD/fő kilépési illeték fizetendő (nem mindig kérik, de inkább készüljenek rá).

Poggyász: a kézipoggyász mérete maximum 55x40x20 cm és 5 kg lehet, személyenként 1 darab engedélyezett. A maximálisan feladható poggyász súlya általában 20 kg, e felett a légitársaságok túlsúlyt számítanak fel, melyet a repülőtéren az utasnak kell kifizetnie. Egyes légitársaságok ettől a gyakorlattól eltérhetnek, pontos információért forduljon irodánkhoz! A nagyobb méretű poggyászokat, mint például a szörfdeszka, kérjük még az út lefoglalása előtt jelezze, mert általában felár ellenében tudjuk a szállítást vállalni, néhány esetben azonban az is előfordulhat, hogy a szállítást partnereink nem vállalják. A speciális csomag szállítása közben keletkező kárért sem a légitársaság, sem az utazásszervező nem vállal felelősséget.

Ha csomagja megsérült, vagy nem találja, rögtön keresse fel a „baggage reclaim vagy lost and found baggage” elnevezésű pultot, ahol írasson jegyzőkönyvet (Property Irregularity Report), amit később be tud nyújtani a légtársaságnak a kárigénnyel. A csomagkárigény-levélhez csatolni kell hiánytalanul minden esetben a következőket: a repülőtéren felvett jegyzőkönyvet, beszállókártyát, sorszámozott csomagcímkét, számlát a javításról (ha nem javítható, akkor hivatalos nyilatkozatot ennek tényéről, melyen szerepelnie kell a kár pénzben kifejezett értékének), poggyász vásárlási blokkját/számláját, a károsult bankjának nevét, számlaszámát (swift, iban kód), elvesztés esetén tételes listát is csatolni kell az elveszett tárgyak értékének feltüntetésével.

Figyelem! Az országban szigorúan büntetik a narkotikumok kivitelét és behozatalát.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csomagjaikat soha, semmilyen körülmények között ne hagyják őrizetlenül! A hatóságok rá fognak kérdezni, hogy saját maguk csomagolták-e be poggyászaikat, illetve őrizetlenül hagyták-e azokat akár rövid időre is. Tételes vámvizsgálat alá vonhatják Önöket.

Légi közlekedés: a repülőgépen történő utazásnál a légitársaságok előírása, hogy az utasok a nemzetközi járat indulása előtt két órával jelenjenek meg a repülőtéren. Az esetlegesen bekövetkező (rossz idő, sztrájk, vagy a légtér túlterheltsége, stb…) késésekért, a menetrendben bekövetkező változásokért irodánk nem vállal felelősséget, ilyen esetekben a nemzetközi egyezmények az irányadóak. Indulást megelőző napon győződjön meg róla, hogy járata a visszaigazoláson szereplő időpontban és útvonalon közlekedik. Ha az utas a menetrend változása miatt mondja le az utat, az utazási szerződésben foglalt útlemondási feltételek az irányadók. Üléshelyeket csak a repülőtéren lehet foglaltatni az utasfelvételi pultnál. A napszaknak megfelelő étkezés a menetrendszerinti járatokon biztosított.

Adatvédelem, utazási szerződés:
utazása előtt adja meg rokonainak, barátainak a pontos kinti elérhetőségeit, mert az Utazási Iroda az Utas személyes adatait az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeli, ezért információt nem adunk ki.


 

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Vízum, követség

Turista célú beutazás esetén nem vízum, hanem a 15 napos tartózkodásra feljogosító, helyben hosszabbítható ún. Turista kártya beszerzése szükséges. A Turista kártya Dominika bonni nagykövetségén vagy érkezéskor a repülőtéren is beszerezhető.

A Dominikai Köztársaság Magyarországon akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Berlinben található.
Cím: D-10963 Berlin, Dessauer Str. 28.
Tel.: ++ 49/30  25 75 77 60

Felügyelő külképviselet: Havanna
Cím: Santo Domingo, Consulado Honorario de Hungría
Calle Frank Félix Miranda No. 5Naco, Santo Domingo
Abraham Lincoln Suite 903,Torre Piantini

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások