Zalakarosról röviden

Ablak a Világra - Utazási magazin


Zalakarosról röviden
Kapcsolódó utazások

Megye: Zala megye
Régió: Balaton
Tájegység: Balaton
Lakosság száma: 2 458
Telefon körzetszám: 93


Település bemutatása: 

A festői környezetben megbújó, kellemes klímával rendelkező virágos kisváros gyógyító erejű vizével Európa szerte híres. A 2000 lakosú település a Balatontól légvonalban 20 km-re található, közelében a Kis-Balatonnak, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak.

A zalakarosi fürdő fedett és szabadtéri létesítményeivel, gyógy-és wellness-kezelések széles választékával, az egész családot csábító változatos attrakciókkal üzemelő élményfürdőjével és izgalmas csúszdáival várja vendégeit. A gyógyvíz és a fürdőzés élvezete mellett az aktív sportolást kedvelőknek számos lehetőség nyílik a szabadidő eltöltésére. Ha igazán különleges kirándulást tervez, akkor a parkerdő séta- és túraútvonalai mellett felfedezheti a közeli Kis-Balaton madárparadicsomát és a bivalyrezervátumot.

 

A Balaton, Keszthely közelsége pedig újabb kirándulásokra csábít. A test és lélek igazi kikapcsolódását biztosítják a hangulatos éttermek, borozók, a kedves és családias vendéglátók, valamint a luxust kínáló wellness-szállodák. A település az E71-es, E75-ös főutakról könnyen megközelíthető, az elkészült m7-es autópálya pedig igazán gyors elérést tesz lehetővé.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások