Tunézia másképp - Karthago és Sidi-Bou-Said

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tunézia másképp - Karthago és Sidi-Bou-Said
Kapcsolódó utazások

A fővárosból Tuniszból, két kihagyhatatlan utazás is ajánlott azoknak, akiket érdekelnek a különleges, történelmi emlékek, az egyedi tunéziai hangulatok és a művészeti látványosságok. Karthago romjai és Sidi-Bou-Said színei ugyanis olyan élményt ígérnek, amelyekre hosszú ideig emlékszik az, aki nem sajnálja az időt a felfedezésre.
 
Karthago büszke és virágzó, a főniciaiak által majd 3 ezer éve alapított városállam volt, amelynek tragikus végzetét a háborúskodás hozta el. A pun háborúk során az örök ellenség, a rómaiak által leromboltat romvárost az UNESCO 1974-ben a világörökség részévé nyilvánította. Így óvva meg az utókor számára azt a különleges helyet, amelynek látványa a ma emberének is többféle útravalót ígér. 
 
Sidi-Bou-Said egészen másfajta élményeket kínál. A domboldalán sorakozó, kékre festett ajtós, kovácsoltvas rácsozatú fehér házak már messziről kellemes sétára csalogatnak. Az élményeket fokozza, hogy a domboldalt reggeltől estig körbejáró nap változó fényei varázslatosan és mindig másképpen tükröződnek vissza a fehér-kék palettákról. Kerekedjünk hát fel és élvezzük azt a különleges világot, ahol képzőművészeti galériák, kávézók, utcai édességárusok között sétálva lehet bejárni a macskaköves utcákat. A túra végén pedig álljunk meg egy percre, hogy a tengerre pillantva egy másfajta csoda látványát élhessük át. Hiszen a tenger kék víze, a nap csodás fényében tündökölve olyan varázslat, amely egy üdítően fárasztó túra után, fürdőzésre invitálva, egy pillanat alatt elvarázsolja az utazót.    
 

Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások