Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése

Ablak a Világra - Utazási magazin


Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése
Kapcsolódó utazások

Számos újdonsággal, fejlesztéssel kívánja a strandokra, fürdőkbe csalogatni a vendégeket a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH). A vállat stratégiája szerint ezentúl az egyes fürdők egyedi arculata kerül a középpontba.

A Zrt. fontosnak tartja az egyes egységekhez kapcsolódó élményszolgáltatások fejlesztését, a törzsközönség megtartását, a fiatalok becsalogatását a fürdőkbe, illetve a külföldi vendégek arányának növelését, a „Budapest fürdőváros” név újjáépítését.

A fürdők vendégeinek fele 50 év feletti, ezért fontos lenne, hogy a fiatalok körében kialakuljon egyfajta fürdőkultúra. (Érdekes tény, hogy a Sziget fesztivál idején a Gellért és a Széchenyi fürdők napi vendégszáma közel 1000 fővel nő.)

A fiatalabb korosztály körében minden bizonnyal sikere lesz a Rudasban újrainduló Cinetripnek, amely az egész világon egyedi zenés élményt nyújt a közönségnek. 2008-tól a Rudasban is érvényes lesz a Budapest Kártya. Szó esett arról is, hogy a Sziget fesztivál kapacitásának növelésére a Római vagy a Pünkösdfürdői strandon a fesztivál idején kempinges szálláslehetőséget biztosítsanak.

A BGYH Zrt. fejleszti kínált szolgáltatásait is. Idén decemberben több, 8-10 féle csomagot állítanak össze a vendégek számára, amelyek között várhatóan gyógyászati, fitnesz, wellness valamint külön hölgyek, férfiak és menedzserek számára kialakított csomag is megtalálható lesz. A Széchenyi fürdőben hamarosan Cellulitisz Centrum nyílik, ahol a kezelések a masszírozás mellett a víz jótékony hatására is épülnek.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. fejlesztései folyamatosan zajlanak. Sikerrel pályáztak a Műemlékfürdők felújítására kiírt pályázatok első és második ütemében is. A harmadik ütemben is nyújtottak be pályázatot, amelyet ha szintén sikerülne elnyerni, akkor a Széchényi, Lukács és Gellért fürdők műemlék jellegű felújítása befejeződhetne.

A Lukács fürdőhöz kapcsolódóan (főként az ORFI közelsége miatt) felmerült, hogy további fejlesztéssel Budai Egészségcentrumot hozzanak létre, ahol egy balneológiai kutatóközpont is helyet kaphatna. A központban balneológus továbbképzések mellett vízminősítést is végeznének, a vizek orvosilag bizonyított gyógyhatásait kutathatnák.

A Széchényi fürdőben tervezik, hogy a nem megfelelően hasznosuló területeken új szolgáltatásokat telepítenek. Kevesen tudják, hogy az épület tetején például egy lőtér található, amelynek helyére pálmaházat álmodott meg a BGYH Zrt., ahol relaxációs terek, kávéházak várnák a vendégeket.

A Dagály arculatát úgy kívánják kialakítani, hogy a környékén épült irodaházak dolgozóinak igényeit szolgálja ki. Területigényes szolgáltatásokat telepítenének ide, konditermet, focipályát.

A Király fürdő néhány éven belül várhatóan teljes felújításon esik majd át, az átalakításnál ügyelnek rá, hogy az 500 éves török épület színvonalának megfelelő szolgáltatásokat nyújtson.

A BGYH Zrt. strandjai közül a legtöbb vendéget fogadó Római strandot fiatalos, családias stranddá fejlesztenék. A Pünküsd és Csilaghegyi fürdők kapacitása jelenleg 5-6-szorosan meghaladja az igényeket, így ezek nem üzemeltethetők gazdaságosan.

A Paskál strand annak ellenére, hogy 70 fokos termálvize van, mégis csak nyáron üzemel. Ide japán fürdőt terveznek, ami kuriózumnak számítana.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások