Teneriffe nyaralás

A Teneriffei nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Teneriffei nyaralás, a Teneriffei nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 190 utazás közül választhat.

Teneriffei nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Teneriffe utazás TOP 10

Az összes Teneriffe nyaralás »

Az összes Teneriffe nyaralás »

Teneriffe ismertetőTeneriffe üdülőhelyek

Teneriffe legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Hovima Santa Maria 3*

Hovima Santa Maria 3*

Costa Adeje
Ár:
  491 775
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szállodával minden tekintetben meg voltunk elégedve. A szobák nagy méretűek. Mi egy családi apartmanban voltunk ami meglepően tágas volt. Két hálószoba, két fürdőszoba, kis konyha, nappali és egy hatalmas erkély tartozott. A nappaliban egy nagy hűtő volt, ami jó szolgálatot tett. A szobák csendesek voltak. A környéken szóló esti zenebona éjfélkor pontosan mindig befejeződött. Az étteremben a reggeli és vacsora bőséges választékot kínált, és az ételek finomak voltak. A kiszolgálás kifogástalan, a személyzet kedves, segítőkész. A medence tiszta. A szálloda pedig nagyon jó elhelyezkedésű.

Nem tetszik:
Egy kisebb dolgot tudnák megemlíteni. Légkondicionáló nincs a szobákban, viszont minden helységben van behelyezve egy mobil ventilátor. Mivel árnyékban mindig kellemes az idő, és légmozgás is mindig van a szigeten, ezért a szoba könnyen átszellőztethető volt, és éjszaka nyitott ablaknál kellemes alvást biztosított. Így nem igazán éreztük a légkondi hiányát.

Egyéb:
A szállodát bátran ajánlom mindenkinek aki háromcsillagos szállást keres.
5pont - 1 értékelés
Riu Arecas 4*

Riu Arecas 4*

Costa Adeje
Ár:
  559 835
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szálloda elhelyezkedese,minden kozel van,tengerpart,bolt,vendeglatohelyek.

Nem tetszik:
Nincs ilyen

Egyéb:
Csak ajanlani tudom,mindenkinek,aki kenyelemre,nyugalomra vágyik.
4.2pont - 1 értékelés
Hg Tenerife Sur 3*

Hg Tenerife Sur 3*

Los Cristianos
Ár:
  437 223
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kedves, udvarias személyzet, tiszta, szép szobák.

Nem tetszik:
-

Egyéb:
Ajánljuk családoknak, valamint fiatal pároknak egyaránt.
Teneriffe nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Teneriffe nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Teneriffe nyaralás »

Teneriffe leírás

TEIDE ÉS CANADAS:
A Teide 3.718 méterével Spanyolország legmagasabb hegye, és feltétlenül a látnivalók listájára kívánkozik. Ahhoz, hogy a krátert elérjük, át kell vágnunk a Canadas Természeti Parkonamely egy felejthetetlen tájképélmény.

LOS GIGANTES:
500 méter magas szirtek magasodnak ki függőlegesen a tengerből és csodálatos panorámát nyújtanak.

SÁRKÁNYFA:
A sziget északi részén, Icod de los Vinosban áll Teneriffa jelképe. Ennek a liliomfajtájú fának az életkorát kb. 3000 évre becsülik.

SANTA CRUZ DE TENERIFE:
Látogatás a sziget fővárosába, ahol az Iglesia de la Concepción (fogadalmi templom), a Nuestra Senora de Africa vásárcsarnok, ill. az élénk vásárlóutcák felkeresése állnak a programban, melyet semmi esetre sem szabad kihagyni.

LORO PARK:

Puerto de la Cruzban található ez a 120.000 m2 nagyságú terület – egy egyedülálló kombinációja természetnek, show műsornak és állatkertnek.

BOTANIKUSKERT:
Puerto de la Cruzban található. Ritka, egzotikus növények sokaságát csodálhatjuk itt meg. 

DELFINEK ÉS BÁLNÁK:
Teneriffa és La Gomera szigete között delfineket, sőt bálnákat is látni. Kérjen felvilágosítást helyi képviselőnktől a sokrétű hajókirándulásokról.

ÉTEL ÉS ITAL:
Az idegenforgalmi központokban már ritkán találni jellegzetes spanyol vagy kanári szigeti konyhát. A csaknem határtalan kínálat inkább német, angol, olasz vagy kínai specialitásokból áll. Ennek ellenére nem maradunk le a kanári szigeti ételekről. A sziget belsejében jó vendéglők találhatók, melyeket főként a helyiek látogatnak. Az itt lakók étlapjára gyakran felkerül a nyúlhús, ehhez apró, tengervízben főtt burgonyát tálalnak. A híres spanyol vörösbor, a Rioja a szárazföldről származik, és a borszakértők igen magasra értékelik. Teneriffe nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid
Előhívó: (34)(91)
Telefon: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Ügyelet: Mobil: 619-22-19-29
Fax: 413-41-38

Főkonzulátus
Cím: Avda Diagonal 477 Planta 19.B.
08036 Barcelona
Előhívó: (34)(93)
Telefon: 405-19-50, 405-33-62, 405-34-53
Ügyelet: Mobil:629-745-593
Fax: 419-46-08

Belépõjegy irányárak
- El Escorial + Elesettek Völgye (együtt) EUR 6,90
- Segovia Alcázar EUR 3,-
- Toledo katedrális EUR 4,20
- Zsinagóga EUR 1,20
- El Greco háza EUR 2,40
- Granada Alhambra EUR 7,80
- Malaga Katedrális EUR 1,80
- Sevilla Katedrális EUR 4,80
- Alcázar EUR 4,20
- Cordoba Nagy Mecset EUR 6,-
- Zsinagóga EUR 0,30
- Madrid Prado EUR 3,-

Rendezvények
Spanyolország minden városa évi 2-3 nagy fesztivált is rendez, de ezek közül is kiemelkedik a La Tamborrada San Sebastiánban. A karneváli szezon legõrültebb buliját Sitgesben tartják. Valenciában, márciusban ünneplik a Las Fallast, amikor is egy héten keresztül táncolnak, esznek-isznak, és gyönyörködnek az elsõrangú tûzijátékban. Április Sevilla hónapja, ilyenkor tartják a Semana Santát, a Húsvétot megelõzõ szent hetet és a Feria de Agril ünnepét. Az õrültségre vágyóknak és kalandoroknak két egyedülálló eseményt kínál Spanyolország. Augusztus utolsó szerdáján rendezik Bunol városában a La Tomatina fesztivált, melyen a résztvevõk paradicsommal dobálják egymást, óriási buli, de a szemünkre vigyázzunk! Aki még ennél is veszélyesebbre vágyik, az utazzon el júliusban Pamplonába, a Sanferminesre, a híres bikafuttatásra. Itt mindig tartsuk szem elõtt, hogy a bika erõsebb, mint az ember.

A Spanyolországba készülők készítsenek másolatot valamennyi olyan iratukról, okmányukról, amit az útra magukkal akarnak vinni. Nézzék meg, útlevelük meddig érvényes, s csak olyan úti okmánnyal induljanak el, amely az utazás tervezett befejezésének időpontja után még legalább három hónapig nem veszti érvényét. Okmányaik, nagyobb értékű használati tárgyaik (azonosításra alkalmas) számát feltétlenül jegyezzék fel. Kössenek biztosítást lopás és egyéb károkra, s gondoljanak egészségükre is.

A szokásos orvosságukat ne hagyják otthon, a gyógyszereket Spanyolországban csak igen magas áron tudják beszerezni. Az orvosi ellátás - biztosítás nélkül- rendkívül drága.

A gépjárművel utazóknak érdemes a nemzetközi jogosítványt is kiváltaniuk, igazoltatáskor kérhetik tőlük. A zöldkártya meglétét - teherjárművek, buszok esetében a tachométert, s annak érintetlen plombáját - szigorúan számon kérik. Szabálytalanság esetén ugyancsak tetemes bírsággal kell számolni. A büntetést kifizetni nem tudó külföldi járművét a hatóság zár alá veszi, s a visszaszerzés nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására (különös tekintettel a gyorshajtásra és a szabálytalan parkolásra), mivel a kiszabott bírság jelentősen meghaladhatja az otthon megszokott büntetési tételeket. Vita és fellebbezés ritkán jár eredménnyel.

Az elmúlt években megnőtt és egyre emelkedik a turisták és a kamionforgalomban részt vevők sérelmére elkövetett lopások, rablások, autófeltörések száma. Az elkövetés módozatai igen változatosak: a trükkös, szinte észrevétlen zseblopástól az erőszakos, bandában elkövetett támadásokig terjednek. Ellenállni nem tanácsos. Igyekezzenek megelőzni a bajt: értékeiket, okmányaikat ne hordják magukkal, ha az mégis elkerülhetetlen, a ruházatuk alatt tartsák, ne legyen észrevehető. Vegyék igénybe a szállodaszéfet. Autóstáskát, övtáskát ne hordjanak. Fényképezőgép, videokamera még a hátizsákokból is könnyen eltűnik. Ne tartsák egy helyen összes készpénzüket, útlevelüket, igazolványaikat, hitelkártyáikat. Autójukat, ha benne láthatóak a csomagjaik - percekre se - hagyják őrizetlenül. Országúton csak egyenruhás jelzésére álljanak meg - előfordulhat, hogy műszaki hiba jelzése ürügyén, a benn ülők figyelmét elterelve ellopják csomagjaikat.

Spanyolországban több rendőri testület működik (a városi, elsősorban közlekedés-rendészet, a Guardia Urbana, a helyi rendőri szervezet - pl. Katalóniában a Mossos d\'Esquadra -, a határőrizetet is végző Policía Nacional, illetőleg a doboz-szerű sapkájáról felismerhető csendőrség, a Guardia Civil). Amennyiben a turista kapcsolatba kerül a rendőri szervek valamelyikével (lopás bejelentése, közlekedési baleset stb.), érdeklődje meg, hogy melyik testületről van szó. Ez megkönnyíti az esetleges utólagos eljárásokat, mint a hivatalos jegyzőkönyv-másolat beszerzése a biztosító számára.

Teneriffe nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Teneriffe adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások