München

Ablak a Világra - Utazási magazin


München
Kapcsolódó utazások

Ha nem valamelyik mediterrán országba vágyunk, akkor az utazáshoz, akár nyáron is tökéletes választás lehet a hagyományaira méltán büszke, mégis ízig-vérig XXI. századi bajor főváros, München. Márcsak azért is, mert Németország harmadik legnagyobb településének mottója önmagáért beszél: „Die Weltstadt mit Herz”, ami magyar fordításban annyit tesz: „Világváros, amelynek szíve van.”
 
München természetesen nemcsak a sörről szól, de azért persze arról is. Hiszen lépten-nyomon olyan hangulatos sörözők mellett mehetünk el, olyan finom söröket kortyolhatunk, amelyek a legendás sörünnep, az Oktoberfest időszakán kívül is jelzik, hogy a férfias nedű fővárosában járunk. Ahol még a hölgyek is korsóból isszák a sört. De mielőtt egy sörházba beülnénk, irány a leghíresebb látványosságnak számító főtér, a Marienplatz. Itt áll a Szent-Péter templom, valamint a régi és a város szimbólumává vált új Városháza a Neues Rathaus, amelynek harangjátéka a turisták által kedvelt látványosság.
 
A Mária teret Oroszlán Henrik tette München központjává. Ékessége az 1638-ban emelt 11 méter magas arany Szűz Mária-szobor és az úgynevezett Fischbrunnen is, amelynek jellegzetessége, hogy hamvazószerdán a polgármester és a tanácsos megmossák benne a pénztárcájukat, hogy a városi kincstár sose fogyjon ki az anyagi javakból. Nem messze innen található a szintén védjeggyé vált, hagymakupolás Frauenkirche és az óváros legmagasabb pontján álló Peterskirche, na és a híres élelmiszerpiac, a Viktualienmarkt, ahol mindenképp érdemes szétnéznie annak, aki a vidék ízeiből valódi kóstolót szeretne kapni.
 
Ha München, akkor a legendás Angol kert, az Isar folyó és a városközpont között elterülő park sem maradhat ki. A New York-i Central Parknál nagyobb oázisban, a fűben heverészés, a séta és a sport is jól megfér egymás mellett. A Kleinhesselohi-tavon nyáron megjelennek a csónakok, az Eisbachon pedig szörfösök múlatják az időt. Mi pedig a népszerű sörkertek közül is – amilyen a Kínai pagoda, a Seehaus, a Hirschau vagy az Aumeister - biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót, hogy aztán ahogy időnk engedi, a Múzeum negyedtől az Olympiaparkig a bajor főváros minden nevezetességét felkeressük, vagy egyszerűen csak sétáljunk és élvezzük a város egészen különleges hangulatát.

Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|