TOP 4 horvátországi strand

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 4 horvátországi strand
Kapcsolódó utazások

Egy Horvátországi nyaralás során mindenképpen érdemes ellátogatni valamelyik strandra, hiszen a csodálatos napsütés és a lenyűgöző partok garantáltan segítenek elérni a tökéletes kikapcsolódás élményét. Az Adria partjain egyaránt megtalálhatóak a homokos és kavicsos strandok is. A fák, melyek jellemzőek erre a részre, árnyékot nyújtanak a melegebb napszakaszokban. Számos strand biztosít különböző szórakozási lehetőségeket is, mind például a csúszdák és egyéb programok. Mind a mai napig találhatóak olyan strandok, melyek rejtve maradtak a legtöbb turista szeme előtt. Ezért Horvátország akár ilyen szempontból is lehet a „nyugalom szigete”. Mi most összegyűjtöttük nektek a legjobb 5 strandot Horvátország területén.

Medulin
Medulin az Istria félsziget dél-keleti részén fekszik, mindössze 8 km-re Pula-tól. A szigetvilágában található néhány laktalan sziget is. A nyár folyamán a nyaralók, a vitorlázók és a többi látogató üdülőhelyévé válik. Medulin ebben az időszakban könnyen megközelíthető vízitaxival is. Medulinban számos látnivaló várja a turistákat. Többek között ilyen a Belvedere Hotel, és az Ai Pini Üdülőfalu. Szállást pedig egész évben találhatunk. Többféle szálláslehetőségből választhatunk: szállodák, apartmanok, magánházak, kempingek, bungalók, és a sort még folytathatnánk. A családok számára is kedvező, hiszem homokos partszakasza miatt, a gyermekek számára is biztonságos szórakozást nyújt. Ha az aktív pihenést kedveled, akkor is érdemes itt nyaralnod. Medulin sok féle lehetőséget kínál a sportolásra is. Találhatóak itt teniszpályák, golfpálya, fedett uszoda, és a szállodákban a különféle masszázsokat is kipróbálhatod.

Krk sziget

Az Adriai-tenger Kvarner öblének legnagyobb szigete, e mellet pedig itt laknak a legtöbben (körülbelül 16.000-en). Elhelyezkedése miatt népszerű turisztikai célpont. Közel van Közép- és Nyugat-Európához, valamint könnyedén megközelíthető, ha repülővel utazunk, mert egy híd köti össze Rijeka nemzetközi repülőtérrel. Krk-ban is számos üdülőhely közül választhatunk. Ha a Krk szigeten jársz ezekre a helyekre mindenképpen érdemes ellátogatnod:

• Baška: Krk délkeleti partján található kis turisztikai település. Szőlőültetvényekkel, olajfákkal, és kilátással a Prvic szigetre. A Kvarner régió egyik legnépszerűbb üdülőterülete. A turistákat 2 km hosszú, kavicsos parttal, valamint a kék tenger lenyűgöző látványával és természeti szépségével csábítja. A sportolásnak is széles skáláját kínálja, a legtöbb szálloda pedig a part közelében található.

• Krk: ha a történelem szerelmese vagy, akkor a szigettel megegyező nevű város a te kirándulóhelyed. Az ókori város római fallal van körülvéve, valamint gazdag kulturális örökséggel rendelkezik.

• Nijvice: egy kis település a Krk sziget északi részén. Gyönyörű strand található itt mediterrán környezetben. Korábban egy kis halászfalu, ma már azonban egy hihetetlen turisztikai központ.

• Omišalj: Az egyik legrégebbi város a Krk szigetén. Még így a nyár folyamán is, egy viszonylag nyugodt, csendes település.

Zadar
A város gazdag kulturális története 3000 évre nyúlik vissza. Szinte Dalmácia közepén található, az Adriai-tenger partján. 5 horvát nemzeti park veszi körül. Legismertebb kultúrtörténeti emléke a Szent Donát templom, ami a 9. században épült. A St. Stošije templom kiváló példája a római kori építészetnek Horvátországban. Érdekesség, hogy a Horvátországi első újság, valamint az első könyv is itt került megírásra.

Brač sziget
A Brač sziget a 3. legnagyobb sziget az Adria partján, és így a legnagyobb Dalmáciában. Ma turisztikai célpontként funkcionál, ami számos lehetőséget rejt magában a turisták számára. Az olyan helyek, mint például Bol vagy Milna, tipikus dalmát városok. Itt könnyedén választhat magának a látogató apartmant, hotelt vagy üdülőfalut. A kiváló környezeti adottságai miatt, biztosan teljesíti a hozzáfűzött reményeket. A közelben található Split és Hvar is, ha esetleg egy kiránduláshoz lenne kedved. A sziget különleges vonzereje Zmajeva spilja, ami Murvica községben található templom . A Kopačina barlang, különleges régészeti leleteket rejtő turistacélpont.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások