Szicília ízei
Ablak a Világra - Utazási magazin
Szicília ízei
A Szicíliai konyhaművészet több ezer éves múltra tekint vissza, sokszínűsége ezáltal különböző civilizációk és kultúrák váltakozásának köszönhető.
Majd mindegyik szicíliai fogásban megtalálható valamilyen görög, latin, arab, normann, francia, bourbon hozzávaló. Az egyszerű természetes ízek: friss hal, zöld fűszerek a görög gyökerekra utalnak. A tészták keleti fűszerezését az arab konyha ráhatásaként érezhetjük. Az arab kultúra a szicíliai cukrász művészetet is befolyásolta. A spanyoloknak köszönhetően honosodtak meg a szigeten az Új világ termékei. A borsnak, paradicsomnak, padlizsánnak és burgonyának köszönhetően új ízvilággal gazdagodott a sziget konyhája.
Forrás:
Kapcsolódó cikkek
All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!
Fiesta Dél-Olaszországban, egész nyáron át
A világ legjobb helyeinek listája
Szicília ízei
Felújították az olasz 'Versailles'-t
Velencei karnevál
Olaszország
Szőlőtaposás Toszkánában
A nemesek süteménye – Sfogliatella
A karneválok karneválja
A legjobb tengerparti hotelek Olaszországban
Ingyenes lehetőségek Olaszországban
Az Örök Város: Róma, Olaszország
8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz
A legjobb 5 strand Rómához közel