A turizmus új formája a Gotthard alagút körül

Ablak a Világra - Utazási magazin


A turizmus új formája a Gotthard alagút körül
Kapcsolódó utazások

57 kilométeres hosszával a Gotthard alagút a világ legnagyobbja lesz. 25 évbe és 18 milliárd euróba telik megépítése. Technikailag és biztonságtechnikailag ez jelenleg Svájc legnagyobb kihívása.

Az évszázad projektjének imázsát az építési területekre vezetett turistalátogatásokkal erősítik. Sedrun, a pillanatnyilag legnagyobb építési terület már 350 turistát fogadott. A jelentkezők egyharmadát sorsolás útján választották ki, a többiek internetes árverésen vették meg a lehetőséget. A beruházók sokat költenek az információra és a reklámra; Sedrunban és Amstegben információs központokban mutatják be a terveket és az építkezés fázisait.

Tessin kantonban, Sigirinoban egy három kilométer hosszú alagútszakaszt nyitottak meg a látogatók előtt. Bodioban, az alagút fúráskor keletkezett törmelékből építettek fel egy kiállító- és látogatócsarnokot, amelyben a modern audiovizuális technika minden eszköze a látogatók rendelkezésére áll. Egy- és többnapos programokat dolgoztak ki a szuper építkezések iránt érdeklődők számára.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|