Ne hagyja ki a legjobb fesztiválokat Tunézián!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ne hagyja ki a legjobb fesztiválokat Tunézián!
Kapcsolódó utazások

Az elmúlt néhány év során Tunézia valóságos turisztikai célponttá vált. Ezt kihasználva számos érdekes programot és fesztivált szerveznek az ide látogatók kedvére. A következőkben olvashatják a 20 legnépszerűbb fesztivált, melyet idén Tunéziában rendeznek.

 

Yasmine fesztivál, Hammamet

Ahogy a nevéből is látszik, ezt a fesztivált a nyár csúcsán, július 12-én rendezik, a népszerű Hammamet területén. Ez az ország egyik legjelentősebb fesztiválja. Lesz élő zene, művészeti kiállítások, költői olvasmányok vagy akár találkozhat híres arab írókkal is.

Nemzetközi Jazz fesztivál

A tavalyitól eltérően most nem csak a dátum, de a helyszín is meg fog változni. Idén június 29-től július 7-ig tart, a szerencsés új helyszín pedig Tabarka lesz. A fesztivál ide vonzza a jazz rajongókat egész Tunéziából. Tavaly előttől számítva 4 évig nem került megrendezésre az amúgy 1973 óta működő esemény, és idén nagy megelégedéssel fogadták, amikor újra fellépett többek között Billy Paul, Nougaro és Ahmad Jamal.

Ne hagyja ki a legjobb fesztiválokat Tunézián!

Sólyom Fesztivál 

Június 23-25 között, ha Tunézián tartózkodik, ne hagyja ki Haouaria Sólyom fesztiválját, mely széles körben felhívja a figyelmét azoknak a turistáknak, akik speciális utazást terveznek.

Általában körülbelül 200 különböző madártenyésztő látogat el ide, két legkülönlegesebb madár a varázsló sólyom és a zarándok falcon. A fesztivál legfontosabb célja a sólymok megóvása, ahol zenei események és tengeri kirándulások is rendelkezésre állnak.

Telivér ló fesztivál

Az ország egyik leghíresebb fesztiválját rendezik meg Meknassy környékén július 5 és július 8 között. Ez az esemény számos turista számára népszerűnek bizonyul, aki nemcsak a hagyományos versenyek, hanem a katonai felvonulások iránt is érdeklődik, amely egyébként a fesztivál egyik fő jellemzője.

Karthágói nemzetközi fesztivál

Ahogy a nevében is megtalálható, a fesztivált Karthágóban tartják, amely a világ minden tájáról vonzza az embereket. Idén az 50. alkalommal augusztus 12 és 23 között kerül megrendezésre. A fő témája a zene, de lesz színház, balett, opera, és mozi is. Ennek a rangos fesztiválnak a helyszíne a helyi amfiteátrum, ahol a hírhedt Shaggy és a One Republic is fellépett már.

Nemzetközi Szimfonikus Zenei Fesztivál

Talán az egyik legérdekesebb fesztiválja az országnak július 14. és augusztus 11. között kerül megrendezésre az El Jemben. A szimfonikus együttesnek összesen hét darabja van. A fesztivál immár majdnem három évtizede megy végbe, és míg a többi esemény a tunéziai kultúra erősségeinek kiemelésére törekszik, ennek a fesztiválnak az alapja, hogy más civilizációkat hozzon létre és megmutassa, hogy az ország nyitva áll a kívülállók számára.

 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások