Orebic, a homokos strandú horvát nyaralóhely

Ablak a Világra - Utazási magazin


Orebic, a homokos strandú horvát nyaralóhely
Kapcsolódó utazások

Orebic az idők során tengeri központtá vált – nevét is egy olyan családról kapta, amelyből több kapitány is származott. Jelentősége a gőzhajók megjelenésével csökkent. Ma Orebic elsősorban hosszú homokos strandjaival, apró öblökkel, kristálytiszta tengerrel vonzza a nyaralni vágyókat.

Az Orebic felett fekvő Miasszonyunk templomtól, ahol a környéken született kapitányok találták meg végő nyughelyüket, élvezhetjük a fantasztikus kilátást Korcula városára és szigetére. A Peljesac-csatornán áthaladó hajók ma is kürttel köszöntik védőszentjük templomát és az egykori kapitányok nyughelyét, melyre a ferencesrendi kolostor harangjai válaszolnak. A Peljesac-félsziget déli részén fekszik, a félszigetre vezető helyi úton. Kompjárat köti össze Korcula-szigettel.

Látnivalók: Miasszonyunk templom és a régi kapitányok sírhelye, Ferencesrendi kolostor, Hajózási Múzeum, védett ciprusokból álló park

Szabadidő: éttermek, sörözők, kávézók, kikötő, séta a magasabban fekvő festői falucskákba

Sport: magyar sportszervezőink vezetésével trekkingen, tengeri kajakozáson, szörfözésen, motorcsónakázáson, vízisízésen, kerékpártúrákon vehetnek részt, banánozhatnak, kipróbálhatják az Air-chairt.

Rendezvények, ünnepek: tradicionális vallási ünnepek Orebicben és környékén, Miasszonyunk napja (július 16.), kulturális és szórakoztató programok a nyári szezonban 

Ajánlott kirándulások: dubrovniki városnézés, Korcula-, Mljet Nemzeti Park, Riviera Cruise hajókirándulás

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások