Fűthető sífelvonó épül Szlovákiában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Fűthető sífelvonó épül Szlovákiában
Kapcsolódó utazások

A nyáron átadott Mormotaország és hegyi kerékpárút után az utóbbi évek legnagyobb fejlesztésével készülnek a téli szezonra Tátralomnicon.

Nyár óta játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a Tátrai Nemzeti Park élővilágával: a Tátrai Vadon projekt keretében izgalmas, új tanösvények, a Kőpataki-tónál kialakított Mormotaország elnevezésű öko-játszótéren pedig fajátékok, mászókák, akadálypálya, mormotakunyhó várja őket. 

Július végén nyílt meg a Giant Bike Park, amely egy könnyebb és egy nehezebb útvonalat kínál a biciklizőknek a Tarajkáról Ótátrafüredre. A 2,5 kilométeres távolság és a 250 méteres szintkülönbség letekeréséhez a gyakorlottabb bringázóknak az akadályokkal tűzdelt piros pályát ajánlják, míg a szelídebb kék pályát a családok és az idősebbek számára alakították ki. Downhill kerékpárok a helyszínen bérelhetők.

Az utóbbi évek legnagyobb beruházásaként a 2010/2011-es téli szezon újdonsága Tátralomnicon a még építés alatt álló, hatszemélyes, fűtött ülésű felvonó, amelynek köszönhetően óránként 2600 személlyel nő az eddigi 6-7000 fő/óra szállítókapacitás. A fejlesztés részeként ebben a szezonban már a Lomnici-nyereg is hóágyúzható lesz, és mivel bővítették a pályát is, így összesen 6,5 kilométer hosszan csúszhatnak majd a síelők. A parkolási gondokat enyhítheti az új ingyenes parkoló, ahol 400 autó fér el.


Kapcsolódó utazások

Forrás: kinga  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|