A karneválok karneválja

Ablak a Világra - Utazási magazin


A karneválok karneválja
Kapcsolódó utazások

Nem vitás, hogy Európa egyik leghíresebb esemény a velencei karnevál ebben az időszakban. Itt már István napján, december 26-án kezdetét veszi a karneváli szezon. Idén a Velencei karnevál nyitó napja január 30., míg záró napja február 17. lesz.

A nyitó és záró hétvégéken, illetve hét közben is számtalan rendezvénnyel, attrakcióval csalogatják a turistákat, több száz zenei, színházi és táncrendezvény várja az érdeklődőket.

Hajdan azonban nemcsak álarcos felvonulásokat tartottak az utcákon, a járókelők is aktív részesei voltak a forgatagnak. Virágot és gipszből vagy cukorból készült ,,folyócskákat” (confettit) kaptak a nyakukba. A velencei karnevál állatviadalairól, a római pedig lóversenyeiről volt még híres.

A velencei karnevál egy hatalmas színjáték volt, ahol az utcák alkották a színpadot, a városlakók pedig egyszerre voltak színészek és nézők is. A közönség az erkélyekről figyelte az eseményeket, habár nem volt éles határ köztük és a színészek között. Sőt a bámészkodó hölgyek – ha úgy tartotta kedvük – erkélyeikről tojással dobálhatták meg a felvonulókat, az álarcosoknak pedig gyakran megengedték, hogy magánházakba büntetlenül berontsanak.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások